De fiecare data cand o sa iti strangi aparatul, adica lunar, o sa te doara dintii aproximativ 2- 3 zile. Aparatul il vei purta pana cand ti se vor indrepta dintii cu probleme, din ce ai specificat tu, ma gandesc ca undeva intre 1-2, depinzand de cat de grava e problema. Un bracket, daca iti cade, costa aproximativ 30 de lei ca sa il inlocuiasca. In orice caz, stai linistita, dupa o luna sau doua te obisnuiesti cu el. Bafta.
Bună! Dacă vrei sa itu pui aparat dentar, iti recomand sa te duci la un ortodont (specializat în asta) și nu la un dentist. Pe mine m-a costat 500€ fiecare arcada și am plătit în rate (ortodonta mea a fost foarte de treaba, cred ca plăteam la fiecare consult 50 sau 100 de euro, nu mai țin minte, plus banii de consult in fiecare luna 50-100 de lei, după primul an am mers o data la 2-3 luni la consult). Depinde de fiecare cât trebuie purtat aparatul, depinde de cât e de îndreptat și cum merge. Eu l-am purtat 2 ani jumate și mi-a plăcut foarte mult. L-aș mai fi purtat Durerea nu e mare, de fapt nu e o durere, e o presiune pe care o dinți și apoi o senzație ca un fel de febra musculara, sa zic asa. Nu e ceva ce sa te doară constant. La început vei putea manca doar lucruri mai moi, iar pe viitor va trebui sa ai grija ce mănânci (nu chestii tari, alune, fierbinte, rece, etc) și sa te speli regulat și bine pe dinți. Dintele acela în os nu a ieșit încă? De obicei știu ca aparatul se pune după ce ies toți dinții. La control ortodontul iti spune despre ce e vorba, faci și radiografii și îți explica tot. Eu mi-am scos 4 dinți sănătoși, pentru ca am gura mica și dinții prea mari, acum nu observa nimeni. Am avut caninii mici și sus de tot, arătăm ca în vampir acum nu se mai recunoaște. Și mi-am scos măselele de minte care nu erau încă date (erau în os, deci a fost nevoie de operație). Mult succes!
Cel mai bine e sa te gândești la următorul lucru când vei purta aparat dentar (sau când urmează sa porți aparat dentar) - imaginează-ți cum vei arată după ce îl vei scoate
Un zâmbet perfect merita putina "durere".
Ar costa aproximativ 800-900 lei + costurile de montare a aparatului dentar pe una dintre arcade. Depinde de medicul stomatolog, dacă accepta plata in rate - e mai mult decât posibil.
Durerea va fi la început de "drum" insuportabila, de aceea e bine sa ai calmante. Iar încet, încet, te vei obișnui.
Primele zile nu vei putea sa mănânci alimente tari sau mâncăruri care sa ți se strecoare printre parat. Utilizează elastice când mănânci.
Mult succes și un zâmbet frumos!
Mi-am făcut dosarul ortodontic și tot ce mi-a cerut stomatologul, iar acum urmează să mi-l pun. Când m-a anunțat că trebuie să port neapărat aparat, deoarece am acel dinte în os, nu mi-a spus că trebuie neapărat să fie ieșit înafară. Mi-a spus doar că am nevoie urgentă de aparat ca să îl scoată afară. Oricum, mersi mult pentru răspuns, m-am mai liniștit
Hmm... Nu ma pricep, dar știu ca e recomandat ca aparatul sa fie pus de un ortodont, el e specializat pe asa ceva. Dar probabil ca el știe ce face mie mi s-a spus ca dintele (măseaua de minte) trebuie neapărat scoasa din os. Sunt cazuri și cazuri. Nu o sa fie durerea mare, nu îți face probleme. Mult succes!