| alii98 a întrebat:

Hei TPU, mi-am rupt osul in cot cam asa

http://imgur.com/a/udRZc

adica s-a rupt o bucatica cam la fel ca aia si acolo si s-a deplasat,am fost la spital, am facut operatie, am purtat ghips 25 de zile,mi-a scos clemele,acum am un pansament sa se vindece rana provocata de cleme si fire,si doctorul a spus decat sa fac exercitii sa imi recapat mobilitatea(sa o misc),si atat, intrebarea mea este, in primavara o sa pot incepe sa fac flotari si tractiuni din nou? sunt baiat si am 13 ani,mai pun o data intrebarea poate vede cineva cu experienta,acum pot sa o indrept aproape complet si sa o indoi destul de mult, o sa pot incepe din vara fara vreo problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

E bine si asa.
Totusi, daca vei începe sa faci flotări începe prin a le face pe verticală (pe un calorifer, masă) si dupa aceea pe orizontală la sol, pentru ca sa nu fortezi cotul din prima.
Articulațiile trebuiesc incalzite înainte de orice sport, si pentru asta este nevoie de exercitii fizice mai înainte pentru încălzire.

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Pai tot medicul acela iti poate da răspunsul. Si te sfătuiesc sa mergi cu încredere sa îl întrebi.
Eu cred ca nu este încă timpul pentru forțări.
Multă sănătate!

| alii98 explică (pentru anonimg):

Nu cred ca mai merg la acel medic, si nu cred ca ma duc parintii decat pentru asta, mai ales ca sunt la tara, matusa mea lucreaza la spital si o sa merg sa fac o radiografie sa fie mama mea sigura ca e bine si o sa intreb pe acolo

| alii98 explică (pentru anonimg):

A,mersi pentru sfat, cred ca o sa ma pregatest vreo luna cu flotarile la perete, dupa aceea e posibil sa se rupa osul din nou(nu cred pentru ca este in cot)daca il fortez?

| anonimg a răspuns (pentru alii98):

Numai un medic iti poate raspunde cu exactitate, dupa cum va vedea la radiografie. Te duci la alt medic daca nu vrei sa mai mergi la acesta. Eu cred ca trebuie sa treaca cel putin un an si jumatate ca sa poti incepe sa faci flotari normale.

Am mai gasit si un articol pe care ti-l recomand:

"Alimentaţia influenţează sudarea oaselor
Deşi nu pare importantă, alimentaţia pe care o adoptăm după ce am suferit o fractură influenţează procesul de formare de ţesut osos nou. Pentru a-l accelera, este recomandată creşterea aportului de calciu, de fosfor, de vitamina D şi de vitamina K, acestea fiind foarte importante pentru menţinerea unei densităţi minerale osoase optime. În osteogeneză, un rol important îl au şi magneziul, care ajută la menţinerea tonusului muscular, şi vitamina C, care, prin efectul ei antioxidant, previne extragerea calciului din oase."
Sursa: http://adevarul.ro/......index.html

Cauti pe google alimente care contin vitaminele recomandate mai sus. De exemplu aici ai o lista cu produsele care contin calciu: http://www.andreearaicu.ro/......at-laptele
Semintele de susan trebuiesc rasnite -chiar si in rasnita de cafea; altfel le elimini intregi si nu te ajuta cu nimic. Apoi poti pune o lingura in castronul cu cereale. Si merg si semintele de in tot asa rasnite si puse tot in cereale dimineata.
Aici ai o lista cu alimentele care contin fosfor: http://sfatnaturist.ro/alimente-care-contin-fosfor/
Pentru vitamina D este suficient sa stai 10 minute la soare; iar ca alimente sunt cerealele integrale: 100 de grame de cereale integrale ne ofera 57% din necesarul zilnic de vitamina D. Ai grija sa alegi cereale care nu contin zahar. Si pentru D mai este buna si branza tofu: La 100 de grame de branza tofu avem 39% din necesarul zilnic de vitamina D, iar la 100 de grame de lapte de soia, avem 12% din necesarul zilnic de aceasta vitamina. (Sursa: http://www.dietetik.ro/top-alimente-bogate-in-vitamina-d/11088.html )
Pentru vitamina K:
"Vitamina K1 se gaseste in cateva alimente printre care sparanghelul, melasa de afine, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, carnea de pui, zarzavatul cu frunze de culoare verde inchis, frunzele de salata, sofranul, soia si iaurtul. Plantele care contin vitamina K1 sunt lucerna, ceaiul verde, kelp, urzica si taratele de ovaz. Cea mai mare cantitate din aceasta vitamina este sintetizata in organism de o bacterie ‘’prietenoasa’’ care este prezenta, in mod normal, in intestine."
Sursa: http://www.ghidnutritie.ro/articol/vitamine/vitamina-k

| alii98 explică (pentru anonimg):

Cam toate astea fac parte din alimentatia mea, si o sa il intreb pe medicul la care o sa merg, mersi si tie