| Jessabelle2005 a întrebat:

Hei,TPU.Voiam sa va adresez o întrebare.Deci,prima data mi-a venit menstruația pe data de 29 Martie.M-a ținut 12 zile (in ultimele 3 zile curgea doar maroneala, înțelegeți voi.Nu era la fel de abundent). Apoi mi-a venit pe 8 mai si m-a ținut 8 zile.Iar acum mi-a venit luna aceasta pe data de 19...chiar azi.(azi fiind 19 Iunie). Credeti ca e normal? Știu ca e normal sa nu fie reglat la început,dar Damn nu știu, nu mi se pare ca e normal

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Costin_Sandy_1991 a răspuns:

Daca abia ai devenit femeie, ca sa zic asa, e normal ca in primii 2 ani sa ai menstruatia neregulata, la fel am avut si eu, insa ca sa fii mai sigura spune-i mamei tale, ea te va sfatui sau te va duce la ginecolog

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu cred ca nu-i normal, mai ales ca menstra tine atat de multe zile.
Te sfatuiesc sa-i ceri sfatul mamei tale!
Fetitele mostenesc problemele ciclice de la mama, posibil ca si mama ta sa fii trecut prin experinta asta, de aceea este bine sa vorbesti intai cu ea, inainte sa mergeti la medic!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Situaţia ta este foarte NORMALĂ şi nu ai motive de îngrijorare happy

În primul an de CM ( ciclu menstrual ) sunt acceptabile menstre mai lungi ( chiar de 10-12-15 zile ), de asemenea, menstruaţia poate veni mai des sau mai rar - NU e nici o problemă!
Prima menstruaţie ţi-a venit la 40 de zile după menarhă, următoarea la 42 de zile - situaţie relativ normală în primul an de CMwinking
Într-adevăr, după ce se va regla, cam în 1-2 ani, vei avea menstruaţie lunar şi durata unui CM ar trebui să se încadreze, în medie, între 25-35 de zile ( cel mai optim este un CM de 28-30 de zile ).

Oricum, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de CM, deci NU ai motive de îngrijorare happy

Toate cele bune!