anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, TPUași, am citit într-o carte despre TPB (tulburarea borderline) următoarele și aș vrea să vă întreb, voi ce credeți în legătură cu astea? happy

Au zis că, borderline-ii se feresc de boli și dureri regulate, deoarece sunt ceva ipohondrii, și simt că bolile si durerile cronice nu sunt în controlul lor, însă adoră să se automutileze, deoarece dacă-și provoacă ei, durerile lor, când vor ei sau simt ei nevoia, sunt în control și că asta le produce de fapt opioidele alea, citez "narcoticele propriului corp". Adică propriul corp le fabrică în autodurere corporală, ca atunci când ele se descarcă la nivel cerebral, dar luate de la subsanțe interzise/tari.

De aici am tras o concluzie. happy Oare borderline-ii ăștia să fi descoperit drogarea fără substanțe/droguri? happy

Acum, medical, biologic, asta e pe bune? Adică biologic vorbind, chiar se secretă la nivel hormonal/biochimic acele substanțe care s-ar produce și în cazul în care te droghezi, real cu substanțe, doar dacă-ți produci răni pe corp?

P.S. întreb doar de curiozitate și în scop științific, nu îndemn pe nimeni de pe această platformă, și nici în real, să comită astfel de barbarități. Și chiar sper să aveți curajul să cereți ajutor în caz de vă confruntați cu așa ceva. Nu vă puneți viața în pericol, oricât de dureros ar fi la voi în suflet.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Barbaritati? E cazul sa asculti o piesa. Versurile raspund perfect intrebarii tale. https://youtu.be/8AHCfZTRGiI?si=e2FVWpURKryZC4RN

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Durerea este un semnal important, care nu este anulat așa cum crezi tu, cu endorfine produse la auto mutilare. Așa că eu cred că nu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Wait, dv combateți ceva ce a susținut o carte? happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, după 77 de ani de viață de experiență. iar acum mă confrunt cu durerea fizică într-un context terapeutic. Așa că nu combat. Susțin ceea ce am trăit și trăiesc eu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Cumva spuneți că și dv ați avut comportamente automutilatoare ori autopunitive? sad

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu.