| Radandam a întrebat:

Hei! Vreau sa știu cum pot preveni toate tipurile de cancer, leucemie. Adică printr-o alimentație sănătoasă și sport ai șanse mai mari sa nu faci vreo forma de cancer. Aștept păreri pe aceasta tema. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Vrajeli, barbi, brasoave.

| nicu991 a răspuns:

Daca in codul tau genetic scrie ca o sa suferi de-o anumita boala, poti sa urmezi tu si cele mai sanatoase diete.

| Radandam explică (pentru nicu991):

Dar nu vreau... of...

| Catrice a răspuns:

Te criogenezi si te dezgheți peste 5000 ani când or exista leacuri la toate.

| SingleForOne a răspuns:

Este un tip de persoană, germofob, cel care este disperat sau suferă de curățenie excesivă. În această categorie te-ai încadra. Nu germofob, bineînțeles, ci pentru gândurile tale, același grad obsesiv de a preveni sau a lupta împotriva cancerului. Asta doar dacă te gândeai serios. Nu mai vorbim că ar costa foarte mult, chiar și alimentația.

Ar trece vreo câteva decenii până când tehnologia va fi atât de avansată încât să primești o notificare printr-un device care să te anunțe despre cele mai minore defecțiuni din organism. Dacă nu mă înșel, se va realiza aceasta prin chipurile despre care toată lumea vorbește.

Până una-alta, cu chip sau fără chip, este același grad obsesiv de a lupta împotriva bolilor și sporirea șanselor de supraviețuire.

| Cksihja a răspuns:

În primul rând ar trebui să eviți schimbările bruște de greutate nu trebuie să te îngrași repede nici să slăbești repede, trebuie să-ți protejezi pielea cu cremă solară când ieși afară, trebuie să fii suficient hidratat. Locul în care stai nu trebuie să conțină compuși cancerigeni de trebuie să stai într-un loc la țară unde nu circulă așa multe mașini.
În acest fel o să faci cancer când ești bătrân și nu-ți mai pasă dacă o să mori.

| Goete a răspuns:

Gabdire pozitiva si corelarea actiunilor tale cu sentimentele tale.
Cu cat mai.multa teama ai de ceva, cu atat.mai probabil ensa se intample.

| Katona_Claudiu_1999 a răspuns:

Da este foarte importantă alimentația sănătoasă și mișcarea, dar contează mult și
nivelul de stres,dar și odihna, adică să nu fii prea stresat zilnic că asta nu e bine, eu de la stresul prea mare la locul de muncă unde am lucrat, și faptul că dormeam puțin pe noapte, am început într-o seară mă simt destul rău la locul de muncă încât a trebuit să mă cer acasă în seara aceea

| aimullah123 a răspuns:

Salutare!
Da, este evident ca orice forma de cancer poate fi prevenita.
Vad ca toata lumea te sperie pe aici.
O sa iti spun eu cum sta treaba.
Majoritatea oamenilor care au fost diagnosticati cu o astfel de boala au peste 50 de ani. Cat esti tanar corpul se regenereaza. Tinerii nu ar trebui sa faca cancer in mod normal.
Tinerii se imbolnavesc din vina lor. Spre exemplu, nu ii obliga nimeni sa fumeze sau sa bea alcool.
Evident ca poate fi prevenit cancerul. Cum faci asta? Foarte simplu, printr-un stil de viata sanatos.
Sanatatea noastra depinde de alimentele pe care le consumam, de areul pe care il respiram, de ceea ce gandim, de cata miscare facem si de cat dormim.
Nu trebuie sa fii obsedat de sanatate. Daca s-ar face cancerul asa usor am muri cu totii de tineri. Dar nici nu trebuie sa neglijezi sanatatea.
Vrei sa fii sanatos? Mananca mancare gatita (dar ai grija la modul in care este gatita), evita fumatul, alcoolul si drogurile si nu fi sedentar big grin
Ai vazut ce zice la televizor "Pentru o viata sanatoasa consumati cat mai multe fructe si legume" sau "Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi".
Sunt niste lucruri foarte simple.
Nu te speria daca un membru din familia ta a fost diagnosticat cu astfel de boala. Daca tu ai un stil de viata sanatos sansele de a te imbolnavi scad semnificativ.
Mai mult decat atat, medicina a evoluat. Acum unele forme de cancer pot fi tratate daca sunt diagnosticate devreme. Asta presupune sa iti faci si tu analize regulat. Pentru ca este nevoie de timp ca sa se ajunga la cancer. Nu te imbolnavesti asa peste noapte. Cancerul este o boala cronica, trebuie sa treaca prin mai multe etape iar corpul iti transmite mesaje cand are probleme.
Nu te teme big grin

In concluzie, cancerul se poate prevenit si poate fi tratat in stadii incipiente. Daca ai pe cineva in familie cu o astfel de boala trebuie doar sa faci analize mai des ca in cazul in care apare ceva (desi nu ar trebui sa apara daca ai un stil de viata sanatos) tratezi din timp si nu mai ajungi la cancer.

Exista o multime de oameni care s-au vindecat brusc de boli grave in stadii avanste.
Iti dau un exemplu: Anita Moorjani suferea de o forma de cancer limfatic (si leucemia de care zici tu e tot o forma de cancer limfatic) intr-un stadiu avansat. Intra in moarte clinica iar cand isi revine e perfect sanatoasa. Este si acum in viata si are 61 de ani. Ca sa afli cum a fost posibila una ca aceasta poti cumpara cartea ei care se numeste "Am murit si m-am descoperit pe mine insami".

Deci nu ai de ce sa te temiwinking Sansele sa te imbolnavesti sunt mai mici decat te gandesti big grin