| leexxu a întrebat:

Heii! Am si eu o problema. Am ipohondrie. Mereu stau cu grija ca am o boala grava, si ma ingrijorez de la o banala raceala sau gastrita, ca poate evolua la ulcer sau cancer sau ceva mult mai rau. Nu pot zice asta nimanui, imi e rusine. Doar mama stie, atat. Imi e frica, prietenii poate ma vor da la o parte pentru ca sunt o ciudata si o nebuna. Insa eu nu stiu ce sa mai fac. Cand aflu de o boala deja sunt pe net si butonez, cautand detalii, si daca din 10 simptome am unul, deja inceo sa cred ca am acea boala. Palmele imi tanspira, inima imi bate tare, intra starea de panica. Nu vreau la psiholog, sau definitia ipohondriei. vreau doar sfaturi prietenesti din partea voastra, va rog happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| YoonaSNSD a răspuns:

Si eu eram la fel.Am avut pneumonie mai demult si imi era frica sa nu patesc ceva mai rau, sa nu merg iar la spital etc.
Si atunci cand stateam cu grija parca ma durea ba acolo, ba acolo laughing Mi-a spus mama ca mi se pare ca ma doare ceva si ar trebui sa nu mai stau cu grija asta, sa ma bucur de viata, de tot ce e frumos.Lasa-le naibii de frici si griji.Fii tare! Asta e o fobie care poate fii indepartata daca ai caracterul necesar! BAFTA SI HAVE FUN! O VIATA AVEM! happy

6 răspunsuri:
| xAndro a răspuns:

Ar trebuii sa te calmezi si sa nu mai fii asa pesimista. Incearca sa fii mai optimista si sa lasi la o parte net-ul. Cand te doare ceva sau simti ca ceva nu e in regula cu tine ar trebui sa vorbesti cu mama ta si sa mergi la un consult (nu ma refer acum, la ce ai scris mai sus, ma refer in general). Tu stii ce e mai bine pentru tine si doar tu ar trebui sa iei decizii pentru ca e corpul tau. " ca poate evolua la ulcer sau cancer sau ceva mult mai rau", nu prea cred ca exista ceva mai rau decat cancerul. Fii mai increzatoare si chiar daca nu vrei ar trebui sa mergi la un psiholog. Am fost si eu si e foarte ok, m-a ajutat foarte mult fara sa puna presiune pe mine, sa ma forteze sa vorbesc sau altceva.Gandeste-te ca peste 70% din americani merg la psiholog in momente mai grele. Astea fiind spuse, ai grija de tine.

| Adixuuu a răspuns:

Si eu eram asa anul trecut ma ingrijoram din orice,este doar o perioada din viata, sigur va trece tu trebuie sa te gandesti cat de frumoasa e viata si sa te bucuri de ea, daca vei pati ceva(Doamne fereste) vei afla pentru ca nu sunt simptome care pot fi trecute usor cu vederea, daca te gandesti la ce este mai rau vei atrage raul, trebuie doar sa iti faci analize de cel putin 2 ori pe an si asa sanatatea ta este supravegheata

| vangaelis a răspuns:

Tine de psihiatrie. ipohondria ta netratata va duce la stari de anxietate, acestea in timp pot destabiliza unele functii cognitive.
Cel mai sigur iti va da diazepam.
In alta ordine de idei, poti incerca terapia cu muzica, ceai de tei, ceai de paducel, fara ( ciocolata, cacao, alcool sau cafea).

Stiu ca poate nu o sa-ti convina raspunsul meu dar asa vad lucrurile, fiind cadru medical

| RAY a răspuns:

Raceala nu poate duce la cancer sau la gastrita chiar nu au nici o legatura intre ele,prieteni tai ar trebui sa te inteleaga asta nu e o rusine ca esti bonava pur si simplu asa esti,cu toti suntem bonavi daca neam privi in interior,gandeste mai pozitiv,realistic,uitate pe internet sa vezi ca nu toate bolile duc la cancer, nu e prea bani ca isi bate inima, posibil sa te ti intepe inima, palmele transpira din cauza frici tale, eu n-am auzit de boala asta

| leexxu explică (pentru RAY):

Eu ma refeream la gastrita. De cand eram mica am aceasta problema si ma tratez insa zi de zi ma gandesc ca poate evlua la ulcer sau la cancer.

| RAY a răspuns (pentru leexxu):

Poate orice numai fi asa paranoica oricine poate da in ulcer sau in cancer, manca sanatos, fa sport si vei vedea ce bine te vei simnti daca bagi zahar si otrava da vei da in cancer