Http://www.csid.ro/......a-4044233/
http://sfaturi.eva.ro/......12542.html
http://www.divahair.ro/sanatate/7_sfaturi_impotriva_ciclului_neregulat
Sper ca te-am ajutat! fundita?:D
O dereglare hormonala, o raceala, stresul, administrarea unor anumite medicamente, probleme de sanatate cum ar fi: chisturi ovariene, afectiuni ale tiroidei, schimbari ale stilului de viata, alimentatia si, cel mai adesea, o sarcina
Bună.
Cauzele sunt multiple: stres, disfuncție hormonală, chist ovarian, medicație, etc.
Pa, pa.
Buna cauze sunt mai multe:dereglari hormonale, stres, alcool, tutun, vreo raceala dar mai este si varsta deoarece daca este adolescenta e cam normal sa nu iti vina la fel de regulat ca la o persoana matura numai bine si ai grija de tine
Bună!
N-ai dat detalii...
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
nico5436 întreabă: