| doizerodoi a întrebat:

Heii din nou! Poate par disperata dar chiar nu am pe cine sa intreb sa ma informeze. Pot fi insarcinata fara sa am simptome? Decat intarzierea menstruatiei..care nu este una regulata!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca te referi la simptomele caracteristice/specifice care sunt provocate/datorate de existenta unui embrion/fat adica de o probabila sarcina te anunt ca in acest moment (din cauza timpului extrem de scurt) astfel de manifestari nu pot apare, sunt imposibile. Primele simptome de sarcina apar de regula incepand cu saptamana a 6-a sau chiar mai tarziu.Deci in concluzie poti fi insarcinata deoarece in aceasta faza nu se inregistreaza de regula nici un felde simptome. Nu pomenesti daca ai facut sex neprotejat, eu doar banuiesc ca acesta poate fi motivul interesului tau manifestat in prezenta intrebare, mai ales in conditiile unui ciclu menstrual neregulat ar trebui sa transmiti mai multe date privitoare la data producerii sexului, data si durata ultimei menstruatii avute.Doar astfel se poate analiza situatia reala a ta si emite/elabora un raspuns complet dar mai ales corect. Ca raspuns final iti raspund ca DA poti fi gravida chiar daca nu ai niciun semn caracteristic unei sarcini. Intarzierea menstruatiei poate avea mai multe motive: hormonale, de sanatate sau sarcina.

10 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Poti fi.

| SkyPilot a răspuns:

Da, poti fi. Fa un test de sarcina la 21 de zile de la contact.

| GiaveleaCamelia a răspuns:

Dacă îți intarzie menstruația poți să nu fi gravidă depinde de sâni:dacă sunt tari și te dor ai șanse foarte mari.

| Alcyon a răspuns:

Poti fi insarcinata, chiar daca nu ai simptome. Daca ai facut sex protejat, n-ai insa motive de panica. In cazul in care te simti insa cu musca pe caciula (ai facut-o cu metoda coitului intrerupt sau mai stiu eu ce chestie nesigura), ar fi bine sa faci un test.

| xXsweetgirl99Xx a răspuns:

Da, ai putea fi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simptomele de sarcină apar la sfârșitul primei luni, începutul celei de a doua.

Cel mai sigur, poți face un test de sarcina după 21 de zile de la contact cu prima urina de dimineata.

| doizerodoi explică:

Am facut azi un test de sarcina barza gold, a iesit negativ..credeti ca e cazul sa l repet? Am dubii in privinta actului sexual pe care l am avut acum doua saptamani..neprotejat.
Ultimul a fost sambata.dar am luat acele 2 pastile ..am uitat cum se numesc..multumesc tuturor!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, in peste jumatate din sarcini femeia nu are absolut nici un simptom in primul trimestru de sarcina in afara de lipsa menstruatiei normale. Iar cele care au simptome (balonare, somnolenta, greturi matinale, dureri de sani) le au dupa cam 5-6 saptamani de sarcina, adica cand deja sarcina este confirmata de ginecolog.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, se poate ( depinde şi de "vârsta" sarcinii )!


Primul "semn" de sarcină ( dacă apare ) ar fi "sângerarea de nidaţie" = sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare - vezi linkul :
http://www.copilul.ro/......a8154.html

Simptomele de sarcină NU apar aşa de repede : semnele de sarcină apar ( DACĂ apar ) doar din a 2-a lună de sarcină şi PRIMUL semn este întârzierea/LIPSA menstrei ( DACĂ nu apare "ciclu peste sarcină" ).

Vezi 15 semne de sarcină la linkul :
http://www.mamicamea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html

Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).


Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, dacă ai făcut test de sarcină, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.


Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php


Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Multă sănătate.