| YouAreWhatYouRead a întrebat:

Heii, TPU! Ce ar trebui să mănânc (nu mă refer la o dietă, ci la un stil de viață sănătos), astfel încât să slăbesc? Ideea e că am un program destul de nasol, sunt la liceu după-masă, iar luni și vineri intru la 13:30, marți și miercuri la 11:30 și joi la 12:30 și ajung destul de târziu acasă, având în vedere că am 6 ore pe zi. Câteva idei? P.S. Fac și sport, ca să nu îmi spuneți că tot ce trebuie să fac ca să slăbesc e să fac sport.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Eu te-aș sfătui să slăbești sănătos, cu o alimentație echilibrata și cu cele 3 mese pe zi care sunt sfinte, dacă sari peste mese, te îngrași deoarece organismul are tendința sa ceară mult mai mult după o perioada de înfometare. Iar dacă ți o dieta o sa îți strici organismul pentru ca nu ii dai nutrienții necesari pentru a se dezvolta corect. Plus ca te îngrași apoi din nou, deoarece organismul crede ca nu ai avut ce mânca și când mănânci un pic mai mult, stochează grăsimile pentru viitoarea înfometare.
Încercă sa mănânci sănătos. Să ai cele 3 mese, cea de dimineața sa fie cea mai bogata caloric și cea mai diversificata ( pâine, oua, brânză, ceai, lapte, orez, fructe), cea de prânz ceva mai usoră ( supa, ciorba, grătar *din legume, vita, pui, curcan, pește*,), iar seara, o salata în principiu, și cina sa fie până pe la 19).
Între mesele principale poți să iei și gustări ( doar după cea de dimineață și după amiază), constând în fructe.
Masele să nu includă prăjeli, prea multe paste, sau dulciuri.
Și sa bei cel putin 2 l de lichide ( de preferat apa, nu suc, dacă dorești sucuri, îți faci freshuri de fructe acasă, neîndulcite). Și mult sport, alergat, mers pe bicicletă, sărit coarda, aerobic ( nu e greu să sari coarda sau să alergi un pic, corpul are nevoie și de mișcare pentru a arde caloriile din mâncarea pe care tu o mănânci, ele dacă nu sunt arse, se depun, deci te alegi cu grăsime, și celulită, plus ca dacă o sa ai mușchi, mușchii ard grăsimile, deci o să slăbești mult mai ușor).

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| laurthelegend a răspuns:

Mananca cat de devreme poti seara si daca ai timp fa sport

| YouAreWhatYouRead explică (pentru LaLaura):

Mulțumesc pentru sfaturi, doar că îmi vine destul de greu să mănânc la prânz ciorbă, supă, carne, având în vedere că sunt la liceu, deși mi s-a mai zis că pot să îmi iau într-o caserolă puțin pui cu legume.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce vârstă/înălţime/greutate ai acum ( respectiv dacă eşti fată sau băiat ), pentru ca să vedem dacă este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...

Toate cele bune.

| LaLaura a răspuns (pentru YouAreWhatYouRead):

Nu ai pentru ce.
Pentru sanatatea ta si pentru corpul tau nu mi se pare nimic greu, trebuie sa iti faci timp daca vrei ceva, mai ales cand este vorba de sanatate.

| Syndre a răspuns:

E important să înveți să mânânci sănătos, astfel n-ai să te îngrași nici când termini dieta.
Mânâncă predominant legume, în special crude(gătite își pierd din vitamine), carne slabă, pește și lactate până în 7% grăsime. Pe lângă astea 5-7 ouă pe săptămână și 200g fructe maxim pe zi(fără banane, struguri sau alte fructe foarte dulci la gust). Încearcă să ai 3 mese principale și 2 gustări, dintre care cea mai copioasă ar trebui să fie micul dejun. Bea minim 2l de apă pe zi.
La școală ai putea să-ți iei un măr, o pară, un iaurt, o caserolă cu o salată de pui etc. Mult succes și nu uita că sportul te ajută să mai arzi câteva calorii! happy

| YouAreWhatYouRead explică (pentru Syndre):

Mulțumesc frumos pentru sfaturi.

| Syndre a răspuns (pentru YouAreWhatYouRead):

Cu plăcere. big grin