Bună!
Ai greutate NORMALĂ; iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 59, 8 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator
Deci, ai cu vreo 10 kg peste greutatea IDEALĂ; aşa că, poţi să slăbeşti 10 kg!
Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală/aerobic, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.
Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/
http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php
http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html
Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".
Toate cele bune!
Sfaturile lui bursuc001 legate de alte chestii or fi bune dar cand vine vorba de slabit gandeste foarte... medieval.
Multa miscare/sport nu ajuta. Sa renunti la dulcuri e ok dar sa mananci mai putin cantitativ nu o sa fie niciodata o solutie.
Ai vazut vreodata obezitate in salbaticie? Nu. stii de ce? Pentru ca mananca ce au fost programate sa manance. Sa mananci doar paine e aberant.
acum sa trecem la lucruri serioase.
vrei sa slabesti?
nu mai bea altceva in afara de apa, nu mai manca nimic facut cu zahar/faina orez sau cartofi. e atat de simplu.
Draga bursuc001. Serios nu mai da sfaturi de nutritie mai ales astora mici ca stii cat de influentabili sunt.
Hai sa vorbim putin despre sfaturile tale.
Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport - stii ce se intampla cand faci mult sport/miscare? ti se face foame. Stii ce faci cand iti e foame? Mananci.
te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ) - primul punct este bun, punctul 2 este... O sa revin la punctul de vedere dinainte. Ai vazut vreodata obezitate in salbaticie? Daca da da-mi un exemplu te rog. In medii prospere cu mancare din belsug nu exista animale grase, exista mai multe animale.
NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara - asta e unul dintre miturile care eu inca nu inteleg de unde a venit. ce se intampla dupa 19 seara? Nu mai exista gravitatie? Singurul motiv pentru care nu e bine sa mananci tarziu e ca in loc sa se odihneasca corpul sta sa digere mancare deci nu dormi bine.
seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc. Paine ingrasa indiferent de cantitate si tip.
Solutia e mult mai simpla decat pare. Trebuie doar sa mananci lucruri pe care le-au mancat oamenii dealungul evolutiei, nu chestii care au aparut ieri si sunt "sanatoase".
Bună seara!
Mda, chiar NU ar avea sens să-mi pierd timpul cu tine
Nivelul tău de "inteligenţă" chiar mă SPERIE
Şi te mai "legi" de răspunsul dat de alţi useri...
Totuşi, se IMPUN unele PRECIZĂRI - pentru a te "lumina" şi pentru ca să poţi dormi liniştit/ă la noapte
Cred că nu "activezi" pe acest site pentru a CRITICA pe alţii!
ÎNAINTE de toate, ar fi bine să te ANALIZEZI pe tine : mai ÎNVEŢI să scrii CORECT româneşte ( deci, niţică Gramatică ), apoi îţi analizezi comentariile/răspunsurile şi vezi ce "hibe" le găseşti...
În altă ordine de idei, debitezi TÂMPENII chiar şi în răspunsurile/comentariile date la această întrebare
"... obezitate in salbaticie... "
Tu chiar ai o "PROBLEMĂ"
Ce are a face observaţia ta cu întrebarea userului?
De asemenea, vi cu observaţia : "... nu mai manca nimic facut cu... orez... "
Unde ai văzut un chinez obez?
Şi ei mănâncă orez cu tona
Mai afirmi : "sa mananci mai putin cantitativ nu o sa fie niciodata o solutie."
Pentru "inteligenţa" ta strălucită, dacă mănânci mai puţin ( cantitativ ), SCADE nr de calorii consumate zilnic şi slăbeşti treptat!
Tot tu spui : "Multa miscare/sport nu ajuta."
O mare TÂMPENIE!
Dacă te interesai puţin, chiar şi specialiştii nutriţionişti RECOMANDĂ să se facă mişcare/sport pentru a consuma caloriile!
Apoi afirmi : "Sa mananci doar paine e aberant."
NU ştii să citeşti
Eu NU am spus să mănânce doar pâine ( seara, sau când ai înţeles tu ) - ci, am spus să mănânce "DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară )"; deci, să nu consume pâine albă/franzele/cornuri, etc. - evident, pâine NEAGRĂ alături de alte alimente!
Alte comentarii AIUREA : "... stii ce se intampla cand faci mult sport/miscare? ti se face foame. Stii ce faci cand iti e foame? Mananci."
E de NOTORIETATE faptul că NU poţi slăbi dacă nu ai VOINŢĂ şi nu faci unele "sacrificii"!
Deci, NU mănânci după ce faci sport!
Alte AIURELI : "Ai vazut vreodata obezitate in salbaticie? Daca da da-mi un exemplu te rog. In medii prospere cu mancare din belsug nu exista animale grase, exista mai multe animale."
Cred că tu ai "SCĂPAT" de la Grădina Zoologică
Alte "MINUNĂŢII" debitate de tine : #NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara - asta e unul dintre miturile care eu inca nu inteleg de unde a venit. ce se intampla dupa 19 seara? Nu mai exista gravitatie? Singurul motiv pentru care nu e bine sa mananci tarziu e ca in loc sa se odihneasca corpul sta sa digere mancare deci nu dormi bine. #
Dacă-ţi puneai puţin neuronul "la muncă" - că tu ai doar unul SINGUR - poate reuşeai să-ţi dai seama că, dacă mănânci după ora 19, te îngraşi deoarece ( în general ) după acea oră faci mai PUŢINĂ mişcare; deci, "consumi" mai PUŢINE calorii, iar surplusul generează îngrăşarea ( în timp )!
Alte comentarii : "Paine ingrasa indiferent de cantitate si tip."
NU am spus că pâinea nu îngraşă!
Am afirmat că, dacă se consumă doar 1-2 FELIUŢE de pâine NEAGRĂ la o masă - în locul a 3-4 "FELIOACE" de pâine albă - este mult mai sănătos şi AJUTĂ la slăbire deoarece se consumă mai PUŢINE calorii!
Alte AIURELI : #Trebuie doar sa mananci lucruri pe care le-au mancat oamenii dealungul evolutiei, nu chestii care au aparut ieri si sunt "sanatoase". #
Eu NU am precizat să se mănânce doar "chestii care au aparut ieri si sunt "sanatoase". #!
Din contră, am spus că se poate mânca ORICE, dar se "aleg alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii )"!
Deci, tu chiar ai o "PROBLEMĂ"
Motiv pentru care te alegi cu un frumos IGNORE
O seară frumoasă!