Frica nejustificată, irațională
Pai ma gandesc ca toti au frici. deci cum o recunosti detaliat
Nu au toți frici. Pai depinde că sunt mai multe tipuri de anxietăți
De exemplu cea de tip social când o persoană se simte neliniștită mereu nesigură,tensionată sau îngrozită in anumite situații sociale sau chiar în majoritatea situațiilor deseori nu poate articula cuvintele corect se balbaie,tremura necontrolat,se simt copleșiți in mulțimea oamenilor,gura uscata,transpirație spontană au tot timpul frica că li se întâmplă ceva rău sunt foarte timide pudice nu au curajul să vorbească în public de frica de a nu se face de ras,sunt îngrozite de ridicol,de posibilitatea că se vor face de ras,nu răspunde la invitațiile celorlalți de a ieși în oraș,de scuză că nu se simte bine doar că sa evite întâlnirile,sta in colțul camerei la o petrecere,sta cu ochii în pământ când vorbește cu ceilalți, roagă pe altcineva să vorbească la telefon in locul lor etc...
Sunt tipuri de anxietăți când persoana respectiva nu poate ieși de una singura din casa sau o face cu foarte mare dificultate și are mereu impresia că i se întâmplă ceva rău ei sau celor apropiați ei, sunt ipohondrice și așa mai departe, sper că te-am ajutat, îți doresc multă sanatate
Multumesc mult...in cazul meu de mai sus crezi ca as putea intampina anxietatea?
Atât timp cât vei fi interesata de ea da.ea există fiindcă tu ești interesata de ea din cauza gândurilor și fricii nejustificate.
Mama ta... tatal tau ...stie despre aceste probleme?
Apropo prieteni prietene ai? Banuiesc ca esti retrasa si te simti si foarte complexata ...Apropo...cand mergi pe strada ai cumva impresia ca te urmareste cineva?
Mi am lasat prietenii sunt retrasa dar tot timpul am fost rece si tot timpul am inventat scuze ca sa nu ies deoarece in casa ma simt foarte bine.Impresia cu urmaritu o am chiar exagerat si in casa cand ma rog imi aprind becul, nu pot dormii singura de frica ca vine cineva dupa mine, dar da pe strada o am.Azi mamei i-a spus cineva ca nu sunt ok dar mama evident ca morala ca.Prefer in casa deoarece eu sunt singura de dimineata pana seara ca parintii sunt la servici
Hei! Schimba ti stilul de viata pana nu i prea tarziu! Iesi afara fara frica! Fa-ti prieteni iesi cu ei!
Eu am fost mai rau ca tine..m.am schimbat mult, dar inca incerc sa-mi schimb stilul de viata.Am inceput prin sport acasa:yoga, cardio etc.
Mi.am luat o carte"Puterea extraordinara a subconstientului" ma ajuta sa-mi schimb gandirea ca sa scap de frica sociala din cauza gandurilor negative.
Plimbari, iesit cu familia, singura, cu prietenii, citit
Ideea este sa faci ceva care sa.ti creasca stima de sine, sa te incurajezi
Am incercat cu carti, fitness de toate nu pot
Probabil dar ma sperie faptul ca nu pot sa ies afara de frica sa nu ma intalnesc cu cineva
La anxietatea generalizata apar simptome in urma fricii,emotiilor intense,ganduri negative:dureri de cap intense(migrene) sau mai putin intense, greata, varsaturi, rigiditatea brate, atac de panica
Cati ani ai? Poti sa mergi la psiholog, daca gasesti unul bun care sa ajunga la sufletul tau.Peste 5 ani o sa.ti para rau ca n.ai facut ceva.
Pas cu pas in fiecare zi incepi sa faci ceva pentru tine.
Parintii tai sa te incurajeze la lucruri mici si obsinuite.
Fa-ti o lista cu ce esti recunoscator
Afirmatii pozitive repetate de 3 ori /zi
Sa incerci sa nu te identifici cu emotia, las-o sa treaca.Tu nu esti emotia.Esti mai puternica decat emotia, tu comanzi gandurile.Asta a functionat la mine, acum depinde de fiecare.
Am 14 ani si nu pot merge la psiholog deoarece mama nu considera ca am nevoie de asa ceva
Sa ai o dorinta puternica sa te faci bine..eu dupa multe intamplari..am
Probabil ai frica de ce se va intampla daca ramai singura si mai.e si ce vor zice despre tine si asta accentueaza
Psihoterapeutul; psihanalistul poate sa lucreze pe tine si sa vada din trecut ce nu ai rezolvat legat de emotii, trairi.(ascunse sub pres)
Ai nevoie sa zici ca poti chiar daca crezi ca nu poti, universul o sa-ti arate ca poti
Si sa ai rabdare
Sa zici ca tot ce faci bine e spre binele tau
Si mie mi se pareau banale cand auzeam de la ceilalti...dar acum imi zic ca pot si am incredere in procesul de vindecare