| FlorentinaF a întrebat:

Hello, TPU! Am o problema care ma tot macina. Sunt foarte emotiva, imi stapanesc emotiile in orice situatie, mai putin inainte de un examen, test sau orice altceva de acest gen. Urmeaza examenul de bacalaureat si mor de frica. Inainte de evaluarea nationala am plans, am urlat si nu ma puteam controla si am dat-o in bara. Ei bine, se repeta povestea.Mi-e frica si inainte de o teza, la bac cred ca o sa fiu varza. Cum sa ma stapanesc? Am incercat de multe ori sa fiu calma, dar nu reusesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Mai mult decat poti face nu ai cum sa faci.

Cu siguranta poti sa faci mai putin decat poti face atunci cand esti emotionata.

Cat stii... atata stii. Restul se mai rezolva prin copiat.

Da-ti silinta cat se poate si vei vedea ca o sa iasa mai bine decat te astepti.

10 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Hei. Si eu am avut emotii la bac. Dar am trecut cu bine. Inainte sa dau chiar m-am gandit ca nu iau, ca nu reusesc. Dar chestia e ca trebuie sa inveti. Daca inveti o sa fii sigura pe tine.

| FlorentinaF explică (pentru DoarBogdan):

Invat, dar acum vin tot mai multe informatii, mai multe lectii si toti pun presiune pe noi. Pana acum am fost ok, pentru ca nu recapitulasem mare lucru la scoala, dar acum s-au adunat si simt ca nu fac fata.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru FlorentinaF):

Si eu sunt la fel aici. Doar ca eu sunt in primul an de facultate.
Dar la bac, nu trebuie sa iti faci griji. Nu e greu.
Acolo trebuie sa iei ideile de baza si dupa mai dezvolti din ele si asta ar constitui baza invataturii.
PS; eu tocmai acum aflai ca luai o nota mica crying

Tocmai d-asta mi-e frica. Examenul e un pic subiectiv, iar profii corecteaza din punctul lor de vedere.
Nu-i nimic, cu totii luam note mici!

DoarBogdan

Exercitiul e cheia. Daca faci la mate de exemplu vreo 5 teste pe saptamana stii la ce sa te astepti si iei 10. Eu asa am facuthappy
Si stiu ca luam cu toti note mici. Dar acum trebuie sa invat iar sad

Nu fac mate.Eu am istorie, romana si sociologie. Simplu la prima vedere, pana vezi programa la istorie laughing
Ai dreptate, trebuie sa tot faci exercitii si teste, numai ca ceilalti profesori ne pun capac cu materiile lor care nu ne ajuta cu nimic si bineinteles ca nu avem timp pentru toate!

DoarBogdan

A. scuze dar chiar nu stiu cum e la istorie si alea.
Dar iti doresc multa bafta.
Scuze ca nu ti-am putut fi de mare ajutor.

Cel putin am iesit din starea aia. Multumesc pentru raspunsuri! happy

DoarBogdan

Cu multa placere.

| AvalohAlyn a răspuns:

Incearca sa iei si ceva pentru liniste, pentru calm, ceva din plante..de exemplu Sedatif pc (homeopat) sau Calmogen sau orice supliment natural pentru emotivitate accentuata si neliniste..Trebuie cumva sa se reduca emotiile astea fiindca o sa ai numai esecuri peste tot din pacate cu aceste emotii excesive.sad Si asta iti spun din proprie experienta, sunt foarte emotiv si eu. Poti merge chiar la medicul de familie sa ii expui problema si el iti va da un supliment ceva pentru ca emotiile sa se mai reduca putin dar nu te gandi ca vor disparea toate emotiile de odata.
Altceva, ce poti sa faci? Cam nimic pentru ca emotivitatea e ceva cu care te nasti, e un lucru innascut.Si stiu cat e de greu.