| JessyF a întrebat:

Hello! TPU, imi maninc unghiile din carne, insa am 13 ani si vreau sa mi le pot si eu da cu oja si sa am unghii mari, dar nu rezist nici o zi, fara a nu le minca! Cum pot sa ma abtin sa nu le maninc? Hellpp)) Funda tongue

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| GeorgyTPU a răspuns:

Oja amara: este la fel ca o oja obisnuita numai ca are un gust dezgustator. Acest produs se gaseste la farmacie
Unghii false : mergi intr-un salon de infrumusetare si opteaza pentru cea mai speciala manichiura. Cu siguranta nu te vei atinge de unghiile false cand vei vedea cat de bine arata si cat de mult au costat.
Pansament: daca ai doar anumite unghii pe care le rozi permanent, aplica un pansament deasupra lor.
Guma de mestecat: mestecatul gumei este o metoda simpla si placuta totodata de a scapa de onicofagie. In plus, vei scapa de stresul acumulat la serviciu sau in trafic.
Solutie amara: tamponeaza unghiile cu o solutie amara, cum este ceaiul de pelin.
Rosul unghiilor, daunator pentru sanatate
Este foarte important de stiut ca in afara de aspectul inestetic, mancatul unghiilor iti poate crea probleme de sanatate. De fiecare data cand iti bagi degetele in gura, introduci o multime de microbi care s-au strans pe mainile tale.
Bacteriile ingerate pot provoca infectii digestive (dizenteria), herpes, (deterioarea smalutului dintilor) si chiar pot transmite virusi periculosi precum virusul hepatitei virale de tip A. Daca sunt roase periodic, unghiile isi modifica forma, se micsoreaza considerabil, iar zona din jurul lamei unghiale sangereaza si ulterior se infecteaza.

| KodrutZ a răspuns:

Oameni buni, tratati CAUZELE, nu manifestarea lor!
@JessyF: La tine problema e fie pe fond psihic (tic/obisnuinta, solutia ar fi sa o inlocuiesti cu altceva, gen guma de mestecat, desi...), fie pe fond fizic - lipsa de calciu, vitamine, etc - du-te neaparat la doctorul de familie sa iti dea trimitere la niste analize mai amanuntite. Cam ce maninci? Bagi margarina, fournetti, fainoase, fast food si multe dulciuri?

Răspuns utilizator avertizat
| RinoCerbu a răspuns:

Gaseste un lucru care te preocupa mai mult ca unghiile laughing)))

Răspuns utilizator avertizat
| abobu23 a răspuns:

Pune ardei iute pe ele!

| KodrutZ a răspuns (pentru JessyF):

Cum raspunsul anterior a fost refuzat, de tine sau de site, irelevant, hai sa reformulam...
----------------------------------------------------
In cazul asta, deja ti-ai raspuns la intrebare.
P.S. Un amic nu fumeaza, nu bea, nu maninca fast food si alte aiureli decit foarte rar, insa a baut o perioada de citiva ani Cola la greu. Rezultatul e ca acum, la doar 30 de ani, era sa se duca pe copca din cauza maselelor, rezultind 4 extractii, un implant si inca vreo 2 masele praf la care trebuie umblat in curind. Alt caz, de la doctorita de familie, om serios, nebautor, pe la 35 de ani, ficatul la pamint. Rezultatele la analize, aproape de ciroza. Dupa ce si-au stors doctorii creierii cu care o fi buba, au inceput sa ii iasa analizele bune. Intre timp omul se lasase de Cola.