| Ion_Geanina_1999 a întrebat:

Hepatita A se ia prin pupat pe buze? A avut o prietenă acum ceva luni şi azi m-am pupat şi mi-e frică să nu iau şi eu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| tickey a răspuns:

Daca a avut acum cateva luni inseamna ca a facut tratament si nu mai e contagioasa. Deci nu exista nici un pericol. Daca ai pupato inainte sa se inbolnaveasca e o sansa sa iei daca nu, nu exista.

6 răspunsuri:
| Ion_Geanina_1999 explică (pentru tickey):

Acum vreo 3-4 luni a avut. A stat în spital ceva timp şi a făcut tratament. Acum o oră a venit ea și m-a pupat pentru că nu ne văzu-sem de mult

| tickey a răspuns (pentru Ion_Geanina_1999):

Poti sa stai linistit. Nu mai e contagioasa odata ce a iesit din spital. Sper ca nu i-ai spus ei ca tie frica ca te imbolnavesti pentru ca o sa o ranesti sufleteste. Am trecut prin asta si crede-ma ca doare foarte rau cand primesti reactii de genu din cauza unei boli prin care am trecut.

Nuu, nici gând să zic aşa ceva! Ştiu cum se va simțit dacă cineva îi va spune asta...

| vocea a răspuns:

Cele mai frecvente cai de transmitere a hepatitei A sunt:

ingerarea alimentelor si a apei ce au intrat in contact cu materii fecale infectate;
omiterea procesului de spalare a mainilor dupa utilizarea toaletei;
utilizarea instrumentelor de mancat/baut folosite in prealabil de o persoana infectata;
sexul neprotejat (de orice forma – inclusiv oral )

Concluzie : DA, poate fi transmisa

| tickey a răspuns (pentru vocea):

Eu cred ca tu raspunzi doar pentru a face cat mai multe raspunsuri. Citeste din nou intrebarea si dupa raspunde. Se specifica a persoana a fost bolnava acum cateva luni, a fost spitalizata si abia dupa externare s-a produs acel pupat. Nu a intrebat cum se trasmite ci daca poate lua boala in situatia data.

Exact!