Iti recomand dieta BALERINA labesti un kg pe zi. LA 8 CAFEA, LA 10 2 OUA FIERTE, LA 12 UN P. SUC DE ROSI, LA 14 100 G DE ŞUNCA, LA 18 BRANZA
Fără fundă!
Sunt multe lucruri care te-ar ajuta. Cel mai important este să renunți complet la masa de seară. Astfel spus, doar două mese/zi, și nimic între ele decât apă plată.
In primul rand nu slabesti unde vrei, slabesti de peste tot. Apoi ecuatia devine destul de simpla. Eviti tot ce contine zahar, grasimi, prajeli, paine, concentreaza te pe carne slaba, salata, mancaruri fierte iar cel mai important este sa iti calculezi indicele caloric pe care il ai ( gasesti pe internet detalii amanuntite) si de aici daca spre exemplu organismul tau arde 2000 de calorii pe zi tu trebuie sa consumi alimente sub aceste 2000 de calorii pentru a intra in deficit caloric adica sa slabesti. Practic trebuie sa mananci mai putine calorii decat arzi intr o zi.
Eu nu am avut niciodata probleme cu greutatea, dar am avut momente stresante in care ma ingrasam. ceea ce faceam eu era sa nu mai mananc absolut nimic dupa ora 7, alergam si renuntam la paine. am undeva la 1 65 si 52kg, de cateva luni ma mentin constant
Fa sport. Recomand kango jumps de 2-3 ori pe luna. Cand eram ca tine de la 58 de kg am ajunt la 52 in doua luni
Elimină carbohidrații, zaharul, sucurile acidulate.
Bazează-te pe o dieta echilibrata și fă multă mișcare. Repede nu se poate decât cu foarte multa ambiție și efort. Succes!
Daca vrei sa reusesti, totul incepe cu vointa.
Nu exista "NU pot"!
Apoi trebuie sa faci diferenta intre alimente sanatoase si cele "interzise".
Masa de seara la varsta ta nu e bine sa lipseasca cu desavarsire cum afirma anonimg, pentru ca depui efort intelectual si esti in perioada pubertatii.
Am o ruda cu antecedente de obezitate in familie, si a reusit sa slabeasca mult intr-un an, reducand drastic grasimile, sucurile, prajelile, alimente procesate, si consumand foarte multa apa, fructe si legume.
Insa la mese nu a renuntat nici o secunda.
Evita cartofii prajiti, si orice alta fel de mancare sau aliment gatit in ulei prajit.
Nici untura nu e o solutie.
Invata-ti creierul sa accepte arome si gusturi noi.
Am inceput sa mananc legume fierte prin 2012 si la inceput nu am fost incantat. Dar acum au ajuns sa-mi placa mai mult decat orice altceva.
Renunta la conserve, pate, salamuri, cremwursti si orice e proceat.
Renunta la Fast-Food, maioneza, sosuri cu multa smantana.
Uita de sucuri, atat cele carbogazoase, cat si cele "naturale" (nu doar ca au o gramada de zahar, insa odata cu trecerea timpului contin tot mai putin fruct si tot mai multe chimicale.
Valabil chiar si pentru Granini... de Prigat sau Cappy nu mai vorbesc).
In fiecare zi poti manca cel putin 2-3 fructe, si multe legume (morcovi, varza, fasole verde, salata, castraveti, ceapa).
Mai ales peste iarna, citricele sunt foarte importante (si ma refer in mod special la grapefruit si lamai, pentru ca au continut redus de zahar. Insa si portocalele sunt binevenite).
Renunta la carne in general si mai ales la carnea de porc grasa.
Atunci cand nu consumam multa carne, avem nevoie sa inlocuim proteinele din aceasta, cu alte proteine.
Un ou pe zi e sfant, dar poti consuma si o banana, avocado, sau alune/nucifere/seminte. (toate acestea au si proteine insa si magneziu, adica sunt inlocuitori perfecti pentru carne.)
Consuma carne fiarta sau trasa la grill, de pui, curcan, peste, vita, iepure. Bineinteles, nu uita sa folosesti condimente, altfel nu va avea nici un gust (curry, busuioc, oregano, patrunjel verde, etc, dupa gust)
BEA multa apa plata.
Nu uita ca mesele regulate sunt importante atunci cand vrei sa slabesti. Trebuie sa ai un program fix, ...si sa mananci moderat incat sa nu te doara stomacul atunci cand te ridici de la masa.
Bună, în primul rând este foarte important să ai 5 mese pe zi, 3 mese principale și 2 gustări. După ce îți faci acest program îți stabilești niște ore la care să mănânci cele 5 mese, de exemplu : Micul dejun - 7:00
Gustarea I - 10:50
Prânzul - 14:30
Gustarea II - 17:00
Cina - 19:00
Trebuie să mănânci cât îți intră în palmă, o să îți dau un exemplu de meniu :
Mic dejun (07:00)- o felie de pâine prăjită cu unt și niște gem
Gustarea I (10:50)- Un iaurt
Prânz (14:30)- 2 polonice de supă / ciorbă și o bucată de carne la grătar/ cuptor (încearcă să eviți prăjelile) cu o salată
Gustarea II (17:00)- O mânuță de migdale
Cină (19:00)- 100g mămăligă cu brânză și smântână.
Ca să îți ajuți organismul trebuie să faci și sport, poți să faci acasă exerciții sau îți poți ruga părinții să îți plătească un abonament la sală (în jur de 150 de lei pe lună). Spor la slăbit! Te anunț că o să-ți fie un pic mai greu până ți se micșorează stomacul cu noile porții și cu noile ore, dar crede-mă, merită tot efortul. Din mai până în noiembrie am dat 15 kg. Sper să te ajute și să ajungi la greutatea dorită. Te înțeleg perfect, eu am 1.60 și am avut în jur de 87 de kg. Sper să reușești și îți urez mult noroc!
Cu dieta aia idioata o sa-si faca praf sanatatea si o sa se ingrase triplu dupa ce o termina
Reduci mâncatul, și alergi, dar alergi mult, 10 km pe zi, trebuie să transpiri să arzi grăsimile, și nu mai mânca toate porcăriile, Pizza, MC, KFC, porcării la modul că te îngrașă, fiindcă observ că organismul tău asimiliează repede.
Se numeste sport sau exercitii fizice si o alimentatie corespunzatoare. Conteaza foarte mult ce mananc cum mananc.
Cum am mai spus si altor colege nu exista o formula magica prin care poti slabi, asa cum ai putut sa mananci toate porcariile care te-au adus in situatia asta, cred ca ai putea sa faci si putina miscare daca vrei rezultate. Totul tine de vointa, daca asta iti doresti sa faci.
Nu spune nimeni sa renunti la tot dintr-o data (mie imi place ciocolata si n-am renuntat nici o clipa la ea si asta nu m-a oprit sa slabesc) sau sa nu mai mananci ceva ce iti face placere, dar conteaza cantitatea si frecventa pe care nu o stabilesti in functie de cat de mult iti doresti sa slabesti. Nu exista "sa ti dieta" intotdeauna mi s-a parut o porcarie sa mananc 2 saptamani (cam atat tin aceste diete "minune") niste lucruri care nu-mi plac, plus ca nu pot sa ma tin de ele (nu ca as fi incercat vreuna, dar sunt o persoana care se plictiseste repede de lucruri) si foarte bine ti acea dieta si slabesti putin si dupa? Iti spuns eu o sa ajungi la loc pentru ca ai facut o schimbare brusca de alimentatie si cand revi la stilul tau obisnuit tot ce ai dat jos se pune la loc, efect identic si la "desteptii" care aleg calea infometarii, cere nu numai ca te slabeste (iti da doar iluzia asta), dar iti afecteaza si sanatatea.
Deci trebuie sa iti creezi un stil alimentar pe care il vei imbunatati in timp si care va face parte din tine si modul tau de a trai, adica il vei avea toata viata cu cuvinte. Nu exista diete minune de 2 saptamani, exista stil alimentar pe viata, unul personalizat, doar al tau. Trebuie sa iti faca placere ceea ce mananci, pentru ca daca pe tine te satisface dpv gustativ isi va face si efectul. Nu trebuie sa te gandesti "Vai chestia asta o sa ma ingrase", daca tu consideri ca la momentul respectiv simti nevoia sa mananci ceva (care sa spunem nu e asa sanatos) manancal si nu sta pe ganduri, bine sa nu ne facem un obicei din asta (sa nu uitam cantitate si frecventa)
Stiu cum arati pentru ca si eu am 1.65 si am avut 64-65 kg si procesul de slabire l-am inceput in iarna din clasa a 12 a si pana la final am slabit cateva kilograme( adica in 6 luni) bine eu nu m-am oprit si fac de acum 3 ani de cand fac exercitii fizice si mananc cat de sanatos pot si ma simt si consider sa arat foarte bine
La partea de exercitii, trebuie sa iti faci un program al tau sau gasesti si fete pe Youtube care au un program deja si poti sa il faci pe acela, e foarte important sa stii ce exercitii sa faci, cate seturi si cate repetari, sa nu stai atunci sa te gandesti ( grasimea de pe abdomen se duce greu asa ca trebuie sa lucrezi mult pentru asta, rezultatele apar dar sa nu te descurajezi)
Trebuie sa ti cont de cateva reguli:
- sa mananci pana in ora 20 ( de ce? Pentru ca pe la 22:00-23:00 ar cam trebui sa fi in lumea viselor, iar organismul are lucruri mult mai bune de facut decat sa digere mancare, care nu va fi digerata cum trebuie si se va transforma in tesut adipos)
- sa te odihnesti e foarte important plus ca ajuta si in procesul de slabire
- sa bei APA macar 2L, in caz ca nu-ti amintesti sa bei, cara dupa tine o sticla cu apa, e imposibil ca nu o deachizi si sa bei daca o ai langa tine
- daca stomacul iti cere mancare dupa ora 20, nu-l refuza, doar trebuie sa-l pacalesti cu un colt de paine, cateva migdale, atat timp cat are ce lucra, el e fericit.
- dulciurile incerca sa reduci cat poti, sucuri acidulate, fast food( eu le-as elimina, dar poti manca cand iti e pofta)
-sa bei ceai verde, nu negru ( dar poti incepe cu el cand vei fi mai mare, e un antioxidant bun si inlocuieste cafeaua, in caz ca iti place cafeaua trebuie sa fie fara zahar, lapte frisca, in schimb pot adauga putina scortioara daca nu te deranjeaza)
Legat de alimentatie trebuie sa stii ca se imparte in macronutrienti si micronutrienti.
Macronutrientii sunt:
- proteina ( carne alba: piept de pui/ curcan, peste, muschiul de vita, fructele de mare si carnea de porc e buna nu trebuie eliminat nimic e bine sa gusti din tot cate putin) aceasta ce mai gasete in produsele lactate: iaurt, branza, urda, si toate derivatele din lapte, dupa o varsta laptele nu mai e asimilat de corp daca nu e ingerat cu vitamina D3 care sa fixeze calciul in oase, asa ca e mai bine sa consumi derivate din lapte, nu spune nimeni sa nu-l bei daca iti face placere, doar ca nu o sa te ajute cu nimic, asa cum intra asa si iese. In seminte cum ar fi cele de chia se mai gaseste proteina. Si untul de arahide ( 1-2 lingurite, nu tot borcanul)
- carbohidrati ( in cereale in mod special)
- grasimi( da avem nevoie si de grasimi pe care le gasim in carne, lactate, seminte si nuci crude ( migdale, caju, nuci, alune de padure, seminte de dovleac, floarea soarelui, in etc) niciodata cele prajite si sarate, or fi ele gustoase, dar nu avem nevoie e acea grasime.
Nu intamplator le-am pus in aceasta ordine, deoarece aceasta e si importanta lor cel mai mult trebuie sa consumam proteina( care se gaseste destul de putina in alimente, noi fiind "obligati" sa mancam mai mult grasimi), urmata de carbohidrati( care ne dau energia necesara atat pentru activitatile de zi cu zi, cat si cele fizice) si grasimea care are rolul ei in organism.
Micronutrientii sunt fibra si vitaminele care se gasesc in carne, legume si fructe. Fibra da si senzatia de satietate.
- fructele trebuie considerate gustari deci si aici atentie la cantitate
Cam atat ar fi in mare ceea ce ar trebui sa stii. Nu dispera la 14 ani inca esti in procesul de dezvoltare asa ca nu-ti face griji, plus ca nu esti grasa esti doar putin mai pufoasa. Trebuie sa faci toate aste pentru tine, nu pentru ca rad colegii, si daca rad ce?, daca o faci pentru tine vei avea acea vointa de care iti spuneam si vei avea si rezultate.
Multa sanatate!
Iti tin pumnii, cum eu am reusit sunt sigura ca si altcineva o va face
ea_5657 întreabă: