La mine pojarul a tinut 2 saptamani pentru ca am pielea sensibila.cand o sa iti treaca nu o sa mai ai nici-un fel de semn.dar poti icerca cu ceai de musetel pus intr-un bol mai mic cat fata ta si iti pui capul acl si te acoperi cu un prosop... ajuta mai repede la curatarea tenului, sau poti sa bagii un disc demachiant in ceai de musetel si sa te dai pe fata
Pojarul tine o saptamana, poate 2. Eu asa stiam.Nu te teme, fiecare cu organismul lui.
Remedii pregatite acasa pentru pojar (rujeola)
Consumati un amestec de ½ lingurita de lemn dulce si ½ lingurita de miere de albine. Acest remediu este eficient pentru combaterea tusei manifestate in asociere cu pojarul.
Consumati un amestec de radacina de turmeric macinata, miere de albine si suc extras din frunzele de momordica.
Beti ceai de sofran si Ageratina.
Amestecati cantitati egale de mandarina si turmeric. Administrati 350-400mg din acest remediu de 3 ori pe zi.
Amestecati zeama de lamaie cu apa. Administrati aproximativ 15-25ml din acest remediu in fiecare zi.
Consumati un amestec de lobelia si coada-soricelului.
Pentru ameliorarea mancarimii cauzate de iritatia cutanata este recomandat sa faceti bai caldute cu frunze de neem.
Usturoiul si radacina de valeriana sunt considerate cele mai eficiente remedii impotriva pojarului.
Amestecati cate 1 lingurita de radacina de nalba si radacina de gentiana intr-o cana cu apa fiarta. Lasati acest amestec la infuzat timp de 30 de minute intr-un recipient nemetalic. Strecurati ceaiul rezultat, apoi administrati cate 1-2 linguri din acest remediu la intervale scurte de timp.
Beti in mod regulat 2 pahare cu suc de portocale.
Administrati timp de 3 zile ½ – 1g de seminte de vinete.
Puneti in apa in care ati fiert putin orz procesat putin ulei de migdale dulci. Administrati acest remediu cat mai frecvent cu putinta.
Dieta pentru pojar (rujeola)
Optati pentru o dieta sanatoasa, beti cat mai multe lichide si odihniti-va corespunzator.
Beti cat mai mult suc de portocale si suc de lamaie.
Includeti in alimentatie alimente bogate in vitamina A, asa cum sunt morcovii si papaya.
Beti ceai de musetel.
Evitati mancarurile uleioase si mancarurile picante.
Alte sfaturi cu privire la tratamentul pojarului
Pacientul trebuie sa se odihneasca intr-o camera bine aerisita.
Pentru a reduce febra se recomanda efectuarea clismelor cu apa calduta in fiecare dimineata, precum si aplicarea unor comprese cu namol de 2 ori pe zi, dimineata si seara, la nivelul abdomenului si aplicarea repetata a acestor comprese la nivelul pieptului.
Sursa: http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-pojar-rujeola
Pai doctorul a zis ca in jur de 7 - 10 zile sa stau acasa, dar la toate colegele le-au trecut petele acelea, mie inca mi se mai vad dupa 6 zile. si sunt cam ingrijorata...
Nu te ingrijora, fiecare are un organism diferit. Iti va trece in curand. Pupici .
Multumesc mult Andra10. sper sa fie asa ssi eu te pup, si aveti grija de voi >; d<
Bună.
Mai durează un pic, nu te mai stresa atât că nu faci altceva decât să întârzi vindecarea completă pe fond nervos.
Lasă restul lumii, tu să te înzdrăvenești.
Multă sănătate!
Pa, pa.
Va multumesc enorm de mult >; d< mi-ati dat mai multa incredere! da si eu am pilea sensibila. si multumesc pentru ideea cu musetelul o sa o aplic
El poate sa tina si 2 saptamani, poti sa apelezi la medicul de familie si el o sa-ti recomandeze mai multe, cred ca el mai bine stie ce e de facut decit noi si retetele noastre de pe TPU.
NO PANIC.
Bafta
De obicei dupa 2-3 zile elementele eruptive palesc si dispar lasand in urma niste pete maronii si apoi se descuameaza.Important sa stai in casa, contagiozitatea fiind mare inca 7zile dupa aparitia eruptiei.
anoooonimm77 întreabă: