In primul rand:Bun venit in randul domnisoarelor.
Pai daca ai dureri pune intr-o sticla, apa calda si apoi tine-o pe burta.
Foloseste absorbante pentru adolescente, eventual daca este mai abundent, always.Nu face mare efort pentru ca e posibil sa te mai tina inca putin.Schimba absorbantul la 4 ore pentru ca mirosul este neplacut si oricum nu este confortabil.Sa nu faci baie cu apa rece, dar nici cu apa foarte calda.In rest nimic altceva, nu e vorba despre ce sa mananci...si asa. Oricum in perioada asta vei deveni mai nervoasa (in functie de persoana si organism), sanii se vor intari, te va durea burta si inainte sa iti vina vei avea scurgeri abundente de substanta aceea albicioasa in cantitati mai mari.Pentru acele scurgeri poti folosi absorbante zilnice.
Nu trebuie sa faci nimic Te doare putin burtica si dupa aia treceDaca iti tine mai mult de 3 sau 4 zile ar fi bine sa iei niste vitamine..Pentru ca din cauza ca pierzi unpik cam mult sange o sa ai ameteli si stari de voma..Eu asa spun pentru ca aceste stari le-am avut si eu
Ma tu sa nu crezi ce zic unele ca nu e bine sa te speli pe cap sau chestii de genul, astea sunt doar niste mituri, tu incearca sa fii cat mai curata. In primul rand trebuie sa iti schimbi tamponul in maxim 4 ore chiar daca nu il simti sau nu este ''plin'' asa este igienic, incearca de cate ori il schimbi sa te si speli (e posibil sa miroasa, depinde de organismul fiecaruia).
Sa nu faci eforturi. esti sigura ca folosesti un tampon si nu un absorbant? sa iti schimbi tamponul/absorbantul la 4-6 ore.
Cel mai bine e sa folosesti absorbante, in special cele night. E mai bine sa vorbesti cu mama ta despre asta sau cu o prietena foarte apropiata care a trecut prin asta.
Nu treuie sa faci nimic.Si nu te ingrijora.o sa te doara putin burta dar trece.
Trebuie doar sa ai grija la igena si sa iti schimbi absorbantul(tamponul) la cam 4-5 ore.Si este recomadat sa nu faci prea mult efort.
Trebuie sa te relaxezi in perioada asta, sa nu faci eforturi mari, sa nu consumi alimente care ti-ar putea provoca greata si sa bei multe lichide. Poti folosi un tampon normal pe timpul zilei, dar noaptea ar fi indicat unul un pic mai mare deoarece esti la inceput si s-ar putea sa iti vina un pic mai mult, dar asta depinde binenteles si de organism (s-ar putea sa simti si niste dureri abdominale, dar linisteste-te si intindete pe canapea daca ai).Sa nu iti face griji nu te panica, este o etapa esentiala a vietii prin care toate fetele trec cand ajung la pubertate. Succes!
Hello! Trebuie sa realizezi ca o data cu venirea menstruatiei nu mai esti fetita, ci incepi incet, incet sa devii femeie. Acum e momentul in care trebuie sa te informezi despre ce inseamna cu adevarat acest lucru. Daca la scoala nu exista ore de informare cu privire la acest lucru, atunci mama ta este persoana careia ar trebui sa-i ceri sfaturi(asta daca aveti o relatie deschisa si apropiata). Daca cu mama ta nu te intelegi bine, atunci nu stiu ce sa zic...internetul te poate ajuta, insa ai grija ca multe lucruri sunt false, iar multe le iau de bune. Iti trebuie o persoana de incredere, mai mare ca tine ca sa-ti poata da sfaturi bune si corecte. Exista multe mituri cu privire la perioada menstruala gen: in timpul menstruaţiei n-ai voie să faci efort, sa-ti speli parul sau sa faci baie, sa-ti vopsesti parul etc. Sunt o groaza de chestii care pe mine personal ma fac sa rad Nici vorba! In timpul menstruatiei poti face orice lucru normal pe care-l faci atunci cand nu esti, insa tot ce trebuie e sa ai grija sa nu te patezi. I-ati tampoane conform fluxului menstrual...adica daca iti curge mai mult, i-ati tampoane mai mari(cele de noapte sunt bune sa le folosesti cand iti curge mult si ziua), iar cand nu-ti mai curge mult, foloseste-le pe cele normale. Este importanta igiena, adica incearca sa faci dus in fiecare zi a menstruatiei si sa-ti schimbi tamponul de 3-4 ori pe zi(daca curge mult). Incearca sa ti-l fixezi bine pe chiloti sa stea si in fata si in spate(adica sa nu ti-l pui prea in fata fiindca s-ar putea sa te patezi in spate si invers) si poarta pantaloni inchisi la culoare. Nu trebuie sa-ti fie teama sau frica, pentru ca orice fata trece prin asta, e mai greu la inceput pana te obisnuiesti. Aaaa, incearca sa tii cont de ziua in care-ti vine menstruatia, noteaza-ti ziua pe ceva sau intr-un calendar, asa ca informatie pentru tine. Ti-am spus poti cauta pe net niste chestii legate despre menstruatie sa te lamuresti si nu uita ca la fiecare fata menstruatia este diferita adica depinde de organism, stil de viata etc.
Eu stiu ca nu e bine sa pui apa calda pe burta, ca ''coace''. ceva de genul asta.asta pentru ca mi-a zis medicul meu de familie. ajung de fiecare data la medic..mai bine fa un dus mai caldut, si e mai simplu.si eventual, daca te doare burta foarte tare, te duci la medicul de familie.el trebuie sa aiba fisa ta medicala, si stie ce sa iti recomande.
Nu nu, este foarte bine sa procedezi asa.Eu am fost la medic pentru ca ciclul menstrual tinea 10-11 zile, ff abundent si durerea era ingrozitoare.Luam pastile continuu ...asa ca am mers la doctor si mi-a spus ca la dureri sa nu ma mai indop cu atatea pastile, si sa tin o sticluta pe burta.
Mersi mult tutror chiar ma-ti ajutat pacat ca nu va pot da la toti fundita dar pentru mine toti sunteti castigatori mersi tutror