Ascovit = vitamina C. Nu inteleg ce legatura are cu naftalina. Vitamina C nu e toxica. Iti dai seama de obicei pentru ca e acra la gust. P.S.: cum te jucai tu capacul de la Ascovit de ti-au sarit pastilele in gura?
Draga mea, in capacele cutiilor de medicamente nu se afla in mod sigur naftalina pentru ca e toxica:
"Intoxicatia cu naftalina
Naftalina este o hidrocarbura aromatica, foarte volatila, utilizata in gospodarii ca insecticid (pentru molii). Se poate absorbi pe cale respiratorie (inhalare) sau pe cale digestiva (inghitire). Riscul de intoxicatie cu naftalina este mai mare la anumite persoane, care sufera de un defect genetic al unei enzime (G6PD eritrocitara).
Semnele clinice: greturi, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, transpiratii, intoxicatiile grave evoluand cu disurie, hematurie, convulsii si coma.
Primul ajutor:
- in cazul intoxicatiei prin inhalare: parasirea incaperii, indepartarea naftalinei si aerisirea incaperii
- in cazul ingestiei: se administreaza apa si se provoaca varsaturile
- se transporta victima la spital.
De retinut!
NU se administreaza: ulei vegetal sau lapte, deoarece naftalina este solubila in grasimi si prin acestea ar creste absorbtia toxicului. "
Cred ca tu trebuie sa te mai informezi.
Nu o sa imi cobor nivelul atat de mult incat sa iti mai dau tie explicatii. Am dat copy paste de pe internet ca sa poti intelege si tu. Daca vrei iti dau informatii mai multe din carti, dar nu cred ca o sa le intelegi tu. Se pare ca am coborat totusi la nivelul tau ca ti-am dat prea multe explicatii. Am incercat sa te ajut dar nu am pe cine. Pa
Buna! nu prea stiu dar mai bine ai merge la mama ta si daca e ceva grav normal ca la doctor. sper ca ti-am fost de ajutor. PA PA