| Ahlexxa a întrebat:

acum putin timp ma jucam cu capacul de la ACOVIT si din greseala am impins in interiorul lui si au iesit niste bilute (naftalina) dintre care una mia ajuns pe limba si abia am scos-o, si mai multe pe gura iar acum ma usutura buzele.:-s Stiti cumva daca este foarte toxica sau se poate intampla ceva?:-ss Mss, Funda!:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Kid_4219 a răspuns:

Nu, nu este foarte toxica. Stai linistita nu este ceva gravwinking.

9 răspunsuri:
| Ahlexxa explică:

Ascovit*

| HippiTweety a răspuns:

Da, sunt foarte toxice...intreab-o pe mama...ea stie mai multebig grin

| malinutzz a răspuns:

Buna! nu prea stiu dar mai bine ai merge la mama ta si daca e ceva grav normal ca la doctor. sper ca ti-am fost de ajutor. PA PA

| BGDs a răspuns:

Ascovit = vitamina C. Nu inteleg ce legatura are cu naftalina. Vitamina C nu e toxica. Iti dai seama de obicei pentru ca e acra la gust. P.S.: cum te jucai tu capacul de la Ascovit de ti-au sarit pastilele in gura? tongue

| Ahlexxa explică (pentru BGDs):

Informeaza-te inainte sa vorbestiwinking In capacul de ascovit si multe alte medicamente se afla naftalina ca un fel de conservator pentru sucuri, intelegi? care le pastreaza... Si nu te mai gandii la prostii.ori report thinking pa.

| BGDs a răspuns (pentru Ahlexxa):

Draga mea, in capacele cutiilor de medicamente nu se afla in mod sigur naftalina pentru ca e toxica:
"Intoxicatia cu naftalina

Naftalina este o hidrocarbura aromatica, foarte volatila, utilizata in gospodarii ca insecticid (pentru molii). Se poate absorbi pe cale respiratorie (inhalare) sau pe cale digestiva (inghitire). Riscul de intoxicatie cu naftalina este mai mare la anumite persoane, care sufera de un defect genetic al unei enzime (G6PD eritrocitara).
Semnele clinice: greturi, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, transpiratii, intoxicatiile grave evoluand cu disurie, hematurie, convulsii si coma.

Primul ajutor:
- in cazul intoxicatiei prin inhalare: parasirea incaperii, indepartarea naftalinei si aerisirea incaperii
- in cazul ingestiei: se administreaza apa si se provoaca varsaturile
- se transporta victima la spital.

De retinut!

NU se administreaza: ulei vegetal sau lapte, deoarece naftalina este solubila in grasimi si prin acestea ar creste absorbtia toxicului. "

Cred ca tu trebuie sa te mai informezi.

| Ahlexxa explică (pentru BGDs):

Bla bla, ma ia somnu daca stau sa citesc ceva la care ai dat copy paste si nu te-ai chinuit deloc sa gandesti, nici macar nu cre ca ai citit ce ai scriswinking du-te si ajuta pe altcineva k esti varza.

| BGDs a răspuns (pentru Ahlexxa):

Nu o sa imi cobor nivelul atat de mult incat sa iti mai dau tie explicatii. Am dat copy paste de pe internet ca sa poti intelege si tu. Daca vrei iti dau informatii mai multe din carti, dar nu cred ca o sa le intelegi tu. Se pare ca am coborat totusi la nivelul tau ca ti-am dat prea multe explicatii. Am incercat sa te ajut dar nu am pe cine. Pa

| Ahlexxa explică (pentru BGDs):

Normal,carti sa internet, informatii de la tine pauza nu? hai pa si mersi pentru nimicwinking si eu pot cauta pe net f. usor.