Daca parintii nu au obsefvat ca ea are depresie, e ceva doar in mintea ei. Poate are ceva probleme cu gindurile ei, dar nu e vorba de depresie. Depresia iti schimba total comportamentul, devii trist, apatic, fara chef de viata si de a face ceva. |Si in cazul asta parintii ei cu siguranta ar observa schimbarea si ar lua atitudine.
Trebuie sa mearga la psiholog, acolo va primii tratament, degeaba stă cu teamă si i ti spune tie, tu nu ai cum sa o ajuti, depresia este o boală grava care ne tratată poate duce la complicatii grave inclusiv sinuciderea, deci, ea sa vorbeasca cu părintii ei sa i faca programare prin intermediul medicului de familie la un cabinet psihologic ea ce vârstă are prietena ta?
Ce tot dramatizezi atat?
Eu sunt in depresie de 1 an si in urma cu 40 de zile sa acdentuat cu 100%!
Si uite ca nu am nimic dar eu am o varsta...
Depresia e un diagnostic dat de medic, nu de prietena ta. Majoritatea adolescentilro afirma ca au depresie sau alte tulburari psihice din dorinta de atentie, intrucat se simt neglijati. Spune-i ca daca se simte rau si considera ca are nevoie de ajutor sa se adreseze parintilor sau psihologului scolii, iar tu ii vei sustine decizia. Altceva nu poti face
Si eu sunt de 3 ani, nu le am zis parintilor, a devenit ceva cu care pot sa traiesc, cateodata e doar rau, cateodata e si mai rau.
Hmm, hai pe TPU 100% gasesti rezolvare.
Ar fi trebuit sa specifici si o varsta, asa posibil sa fie o fata de 12-13, care pur si simplu vrea atentie, cum a fost prin 2007-2008 EMO.
Btw, discuta cu ea, si in cazul in care ea stie 100% cu sufera de asa ceva, spune-i sa vorbeasca cu parintii.
Cat timp nu e majora, n-are ce face singura.
Problema nu e depresia (presupusă sau confirmată) ci șovăiala legată de relația respectiv comunicarea cu părinții. E regretabil că adolescenții trebuie să se simtă atît de timorați si singuri exact cînd au nevoie mai mult.
Pai ar trebui sa-si faca curaj sa le zica parintilor iar apoi sa mearga la un psiholog sau un psihiatru daca intr-adevar e depresie. Sa nu steie asa caci cunosc un baiat care a avut o depresie grava si nu sa tratat si a dat in schizofrenie.