| bossalecs a întrebat:

am si eu o intrebare, ce este aceea o ponderoza cervicala,, as vrea cat mai detaliat va rog mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Spondiloza cervicala este o boala degenerativa, aparuta la persoane varstnice ca umare a imbatranirii coloanei vertebrale. Astfel, pe marginea vertebrelor apar niste excrescente care irita nervii si muschii din zona dand dureri de ceafa si de cap, senzatia de ceafa intepenita, uneori ameteli. Este o afectiune a celor peste 50 de ani si raspunde relativ bine la fizioterapie si antiinflamatorii, in sensul ca dupa o cura corect efectuata simptomele se amelioreaza mult timp de cateva luni bune, dupa care trebuie sa intervina o noua cura.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista asa ceva. Copiaza cu atentie diagnosticul scris de medic. Cuvantul ponderoza nu exista in limba romana si nici nu imi trece prin cap nimic apropiat (sa fi incurcat tu o litera)

| bossalecs explică:

Scuze, era sponderoza, poate asta iti spune ceva nu stiu

| bossalecs explică:

Nu stai scuze este spondiloza cervicala

| bossalecs explică (pentru Brigaela):

Scuze acum am vazut era spondiloza cervicala

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cred că vrei să te referi la "spondiloza cervicală" ( NU "ponderoza cervicala" )!

Vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......cala_10901

Toate cele bune.

Oricum o sa iti dau funda, dar in cazul in care apare la o persoana de 37 de ani este o chestiune grava sau ceva de genul?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru bossalecs):

Este foarte putin probabil sa apara la o persoana atat de tanara, poate doar daca persoana respectiva a lucrat in ultimii 20 ed ani foarte mult in frig si umezeala, dar si asa mi se pare ciudat. Are radiografie de confirmare a leziunii?

Asata nu, dar i s-a spus de catre doctor

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru bossalecs):

Deci este doar o suspiciune de diagnostic, are nevoie de investigatii pentru confirmare.