| Panteraa a întrebat:

Cum imi pot afla grupa de sange fara sa fac analize? Am inteles ca se poate. Ambii parinti au A2. Nu cred ca asta inseamna ca am si eu aceeasi caci fratele meu are 01.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| marciana a răspuns:

Foarte simplu.Tu ai A2, fiindca ambii parinti au A2, iar fratele tau 01.Cum se afla? Se invata la biologie:A2 are ''LaLa'' sau ''Lal''. Doua grupe de sange A2 ar insemna ''LaLaxLaLa=100%A2''.Sau poate fi ''LalxLal=75%A2si 25%O1''(01 are "ll").
Cum fratele tau a luat 01, tu cu siguranta ai A2.
Sper ca ai inteles.

6 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Grupa de sange se poate afla doar daca se ia o proba de sange.
Cand vei primi cartea de identitate va trebui sa faci si aceasta analiza pentru ca, aceasta este o cerinta legala si fiecare persoana trebuie sa stie ce grupa de sange are, pentru a putea primi ajutor in caz de accident ori ceva hemoragie masiva.
Copii mostenesc grupa sangvina a mamei sau a tatalui ori grupa combinata a acestora, aceasta este regula.Un gand bun si multa sanatate.

| mona a răspuns:

Eu stiu ca numai in analize de sange poti afla, daca ambii parinti au A2 inseamna ca si tu ai la fel, nu stiu cum fratele tau are 01

| Darius_Ionescu_1993 a răspuns:

Iti faci analizele ca sa aflii ce grupa sangvina aiwinking. Punct

| mixxjim a răspuns:

Cel mai bine fa-ti analiza la sange, se face cu o simpla intepatura in deget, nu-ti ia sange din vena. Sau, cand o sa ai nevoie de analize pentru altceva, roaga sa-ti faca si grupa sanguina. Poti avea ce au parintii tai sau una din grupele care sunt inaintea acestora, in cazul de fata O.

| Panteraa explică (pentru mariana):

Am primit cartea de identitate si nu mi s-a solicitat sa fac analiza.

mariana
| mariana a răspuns (pentru Panteraa):

Posibil ca in prezent nu se mai cere.
Nu este greu de loc sa-ti faci aceasta analiza daca doresti cu adevarat sa stii.
Nu-ti fie teama, este doar o mica intepatura.
Multa sanatate.