O sa iti faca extractie. daca zici ca e atat de sparta. e mult mai sigur pentru tine.
iti face anestezie locala si ti-o scoate.
Salut!
Da, dentistul iti poate pune o plomba in cazul in care maseaua nu este sparta de tot sau nu se va sparge in curand!
El poate sa-ti puna inca 1 jumatate pana iti cade de tot:0
Sau in cel mai rau caz daca e pe cale sa cada si dentistul observa o sa ti-o scoata si te pune sa faci radiografie sa vada daca mai ai alt dinte care sa creasca
Nicio masea nu este definitiva deoarece poate sub gingie impinge celalalt care asta a provocat cauza caderii!
Cel mai bine e sa astepti 1 sapt si daca te doare gingia sau te mananca inseamna ca creste alt dinte
Si daca va pica de tot dentistul o sa-ti faca o masea care nici nu zici ca e manuala. Sa zicem asa
Bafta!
Funda?
Cel mai bine este sa mergi la dentist(cu cat mai repede, cu atat mai bine), fii sigura ca va avea cea mai buna solutie.
Exista doua posibilitati. Fie ti-o extrage (daca doctorul considera asta), fie iti pune o coronita (adica ti-o imbraca cu un material asemanator dintilor). Cel mai bun material fiind portelanul. Depinde si daca mai ai radacina buna. Sper ca te-am putut ajuta. Mult noroc!
Buna si fratele meu a avut asa dar dentistul nu a putut face nimic! pune-ti dentocalm pe maseaua ramasa apoi du-te la dentist sa o scoata succes
Pai, poate sa iti scoata maseaua, pentru ca daca tu spui ca e foarte cariata nu are cum sa o curete si sa o plombeze..Nu o sa simti nimic atunci cand o sa iti scoata maseaua, ca si eu am avut aceeasi problema ^^
anonim_4396 întreabă: