anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma adresez celor care au avut aparat dentar, cat l-au tinut. Sora mea il are de trei ani si jumatate si inca n-a scapat de el. La ea nu au fost probleme mari, insa am impresia ca doctorul ala e cam un porc si tot vrea bani. As vrea sa stiu apoi, daca ati mai avut de purtat o sarma in spatele dintilor si cat timp. Va rog, dati-mi niste detalii. Dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| LiviuVladut a răspuns:

Eu am purtat aparatul un an si 4-5 luni dar am avut nevoie. Cele mai bune sunt aparatele fixe p care nu poti sa le scoti niciodata, si depinde si de doctor, cauta un doctor bun...cel mai bun. La mersi toate costurile m-au dus undeva p la 30 de mil dar am avut doar p dintii de sus. si nu incerca sa iti pui d'alea prin spatele dintilor ca sunt si mai scumpe si nu se merita. mai bine porti unu normal, incerci sa nu zambesti prea mult daca iti e naspa dar macar sti ca in putin timp ai un zimbet perfect

| thegatekeeper a răspuns:

Exact asa mi s-a intamplat si mie. L-am purtat timp de 2 ani fara o luna, se rezolvase problema si ma tot chema sa imischimbe arcul, chestie care nici nu mai era necesara. Am tot insistat, unde mai pui ca se marise si plata pentru control cu 10 lei, iar intr-un final mi l-a scos asa, cu parere de rau.
In orice caz, poti sa ceri sa il scoata oricand, nu are cum sa refuze, daca vrei sa incetezi sa il porti. Dupa asta va trebui purtat un retainer, la inceput toata ziua, apoi doar pe timpul noptii, timp de aproximativ un an (pana cand se fixeaza dintii definitiv). Retainer-ul arata ca un aparat dentar mobil, din plastic, care nu este fixat pe dinti. TRebuie sa mearga la control si pe timpul purtarii acestuia, dar nu ar trebui sa plateasca nimic (in cazul meu au fost gratuite consultatiile cat am purtat retainer-ul, fiindca, practic, nu face nimic, doar se uita sa verifice daca dintii sunt in pozitia care trebuie).

| Sweety25 a răspuns:

Pai eu am avut aparat dentar.Dar l-am purtat doar 1 an.Pentru ca trebuia sa mergem in fiecare saptamana la Bacau si noi stateam la tara.Ne-am dus la Bacau o vreme si dupa am incetat sa ne mai ducem! Sarma in spatele dintilor n-am avut de purtat.Dar primul aparat care l-am avut l-am infasurat intr-un servetel si nasa mea l-a aruncat din greseala pe foc.Asa a a trebuit sa-mi fac altul.
Asta e povestea mea.
Fundita?

| ileanaparlici1979 a răspuns:

Eu am avut si l-am inut 1-2 ani si la dinti de sus si la cei de jos insa am putut sa-l dau jos din gura cand ma incomoda.

| biancabiqa a răspuns:

Buna! Uite eu am tinut aparatul doar 14 luni...stiu ca e putin da chiar a avut rezultate. Parerea mea este ca doctorul profita, in jur de 2 ani trebuie tinut.
Si da am o sarma in spatele dintilor care nu ma deranjeaza absolut deloc. Sarma e fixa ..nu stiu sigur dar cred ca trebuie sa o sa tin un an. Sora ta trebuie sa scape de el.e deja prea mult, o sa ii afecteze smaltul dintilor big grin

| Azul a răspuns:

Buna! Eu l-am tinut timp de 7 ani de zile, dar eu chiar am avut nevoie, adica dintii mei erau strambi rau de tot! Mai intai am purtat aparat mobil, apoi unul care trebuia sa il prinzi cu niste chetii din spate care erau pe masele si venea si pe cap(groaznic)... si in ultimul rand aparat fix care l-am purtat cel mai mult! Anul trecut mi l-am dat jos! Acum, la sfarsit, mi-a pus o sarma in spatele dintilor de jos, asa cum ai spus...mie mi-a zis ca asta trebuie sa o tin mult tiiimp, dar nu te deranjeaza cu nimic, nici nu o simti! Si mi-a mai dat sa port o gutiera si pe dintii de sus si pe cei de jos! Nu stiu daca stii ce inseamna, poti cauta pe net!

Eu am avut probleme mari, de aceea l-am purtat asa mult si am facut schimburi de aparate! Dar acum, am dintii PERFECTI! Depinde de situatie!winking

Succes!

| utugardplusnirolf a răspuns (pentru LiviuVladut):

Imi poti spune si mie la ce medic ortodont ai fost? Merci!

| LiviuVladut a răspuns (pentru utugardplusnirolf):

Doamna doctor staniloiu