anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU,

Nu vi se pare amuzant ca unii parinti/bunici spun ca cipsurile sunt nesanatoase si cateva ore mai tarziu se duc in bucatarie sa prajeasca turte/oua/carne punand un litru de ulei in cratita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| eamrle a răspuns:

Nu e amuzant, fiindca ei nu stiu ce fac...
Ei cunosc doar despre cipsuri.

| Yrem3119 a răspuns:

Sa zicem ca bunicii au ramas pe stil vechi, "orice dulce sau sarat cumparat e nesanatos " laughing Dar parintii. E destul de nesanatos si atunci cand prajesc ceva intr-un l de ulei. dar na, gandirea veche laughing

| Furnicuta000 a răspuns:

Se spune ca in copilarie se determina numarul de celule adipoase, adica daca esti gras cand esti mic, cand esti adult iti va fi foarte greu sa fii slab. De asta parintii si bunicii ar trebui sa fie foarte atenti la alimentatia copiilor.
Asa erau si bunicii mei. Ei intotdeauna mancau ceva prajit la pranz (si eu cand mergeam la ei), chiar si acum la 70 ani au acelasi obicei dar ei nu sunt grasi, probabil ii ajuta metabolismul.
Cat despre ce ai spus tu, asa e, bunicii au impresia ca tot ce e in punga de la magazin e mai nesanatos decat ce prajesc ei, pentru ca ei cu prajeli au fost crescuti si asta e mancare pentru ei. Dar probabil se refera ca e mai sanatoasa carnea prajita decat cipsurile, ceea ce e adevarat pentru ca cipsurile nu au aport nutritiv pe cand carnea da, are proteine. Dar daca e sa comparam cipsurile cu cartofii prajiti chiar inseamna acelasi lucru

| Adry05 a răspuns:

Nu mi se pare pentru că nu se compară situațiile.
chipsurile alea se prăjesc cine știe câte sute de kg în același ulei + toți conservanții ca să le țină „proaspete"
ouăle sunt ouă, chiar și făcute într-un litru de ulei cum zici tu, tot sunt un aliment sănătos, mai ales cele de țară.
și chiar și restul menționate, pe lângă prăjeala care e oricum prezentă și la chipsuri, nu conțin alte porcării

| Adry05 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Cartofii prăjiți acasă același lucru cu chipsurile de la magazin wtf?! nu e deloc același lucru, acasă n-adaugi conservanți la cartofi ca să-i ții proaspeți...

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Adry05):

E cantitate infima

| Adry05 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Aha, sigur. laughing și sigur calitatea cartofilor pe care îi iei tu să-i faci se compară cu a ălora unde îi fac în masă, dacă or fi chiar cartofi. să nu mai zic cum se prăjesc în uleiu ăla câteva sute de kilograme de chipsuri, în ce condiții de igienă se face totu și etc. Cartofii acasă faci 2-3 tigăi în uleiu ăla.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Adry05):

Nu cred ca mananca cineva zilnic cartofi prajiti sau cipsuri. Si cred ca aerul pe care il respiri e mult mai toxic decat cipsurile alea. De fapt multe lucruri pe care le mananci sunt mai toxice, chiar si legumele alea din piata de la tarani.
Nici macar bunica nu mai creste legume bio, le stropeste ca altfel munceste degeaba.

Întrebări similare