| gehf a întrebat:

Heyy
Mă numesc Beatrice și sunt pe clasa a 11-a. Ieri mi-am rupt piciorul (tibia) și mi l-a pus în ghips.
Voi sta 2 luni așa... Menționez ca ghipsul acoperă întreg piciorul de la talpa pana la coapsa (degetele sunt descoperite). Ideea e ca medicul mi-a recomandat sa stau acasă, dar eu sincer m-aș duce la școală pentru ca altfel aș pierde foarte multe ore. Credeți ca e o problema dacă mă duc la scoala cu piciorul în ghips? Exista vreun risc medical? Ati avut careva experiențe similare?

P.S. Am clasa la etajul al treilea deci ar fi foarte greu logistic laughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vezi, daca te-ai urcat PE clasa a XI-a, cum ti-ai rupt piciorul?
Daca era IN clasa a XI, erai inca sanatoas asi intreaga.
Si corect este logic, nu logistic.

| Violleta2022 a răspuns:

In ce priveste scoala, daca poti sa mergi la scoala, este bine sa faci acest efort si sa mergi, fiindca ai lacune mari la limba roamna si mai ai doar 1 an, pana sustii BAC-ul.

| Eireann a răspuns:

Mama ta poate sa sune sau sa mearga la secretariat si sa explice situatia, poate se poate sa faceti schimb de sali de curs cu o alta clasa cat timp ai piciorul in ghips. Poti sa vorbesti cu medicul de familie dar sa vezi si cum te simti, 2 luni e foarte mult de lipsit de la scoala.

| Eireann a răspuns (pentru Violleta2022):

De ce nu este corect "logistic"?
Dsca produsul -in acest caz informatia- are ca punct de origine profesorul, transportul produsului pana la beneficiar (Beatrice) si gestionarea dificultatilor (limitations fizice temporare) e fix un proces ce tine de logistica, nu de logica.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Eireann):

Logic - este corect cand te referi la o functie a creierului, logica, ratiune.

DEX-ul spune:
"LÓGIC, -Ă adj. 1. Conform regulilor logicii; rațional; just, întemeiat"

Logistic este un termen folosit foarte des in zilele noastre la depozitele de marfa si la companiile care fac transport de marfa, unde se numara si se tin evidentele documentelor.

LOGISTIC, -Ă, logistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Logică simbolică (matematică). 2. S. f. Ansamblul operațiilor care asigură desfășurarea unei activități (în special militare) de amploare.

| Eireann a răspuns (pentru Violleta2022):

Este folosit si in business;
"Logistica este managementul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface cerințele clienților sau ale corporațiilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, regularea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. "
Dar pe langa asta ce probleme de logica ar pune urcarea a 3 etaje?