| Cristina_Raluca_1983 a întrebat:

Hipotiroidia se poate vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felys a răspuns:

Nu,va trebui sa iei tratament toata viata, practic glanda tiroida nu mai functioneaza si trebuie ajutata prin tratament, imi pare rau, cu aceeasi problema ma confunt si eu, obisnuiete-te cu gandul

9 răspunsuri:
| Vi003 a răspuns:

Faci analize: TSH, T3 si T4. In functie de valoarea acestora, endocrinologul iti stabileste doza de supliment hormonal. Aceste analize nu sunt compensate si trebuie facute cam din 3 in 3 luni. Sanatate!

| pietrean a răspuns (pentru Vi003):

TSH si FT4 sunt gratuite! Le fac eu in septembrie.Nu stiu daca si T3 este gratuit.

| Vi003 a răspuns (pentru pietrean):

Se platesc, cunosc destui care de-a lungul vremii au scos din buzunar bani multi ca sa le faca. Un TSH e peste 30 de lei. N-am auzit sa se faca gratuit.

La noi, nu se platesc. CAS-ul Neamt, are contract cu laboratoarele particulare.Si banuiesc ca CAS-urile judetene, sunt sub acelasi contract national. Cei ce nu sunt cunoscatori, insistenti, probabil sunt pacaliti.Si mie, unele loboratoare mi-au spus ca nu se fac gratuit, dar am stiut sa ma impun, deoarece, cunosteam ca sunt gratuite.
La noi, un TSH costa 30-35 lei, iar un FT4 25-30 lei.Doar o analiza pentru tiroida, cred AAT 700(nu prea inteleg ce scrie), se plateste.

O sa te dau exemplu, nici vorba de gratuitati la acest tip de analiza. Cat te-ai impune, medicul face tot ce stie.

Medicul de familie, prescrie, pe biletul de trimitere.Laboratoarele,daca au contract cu CAS-ul,trebuie sa execute! Dar ele, de ce sa nu "faca" bani, daca nu are cine sa-i contrazica.
Intreaba la mai multe laboratoare din oras si daca primesti un raspuns negativ, poti sa te interesezi la CAS-ul din orasul tau.
Mergi si la Policlinica din orasul in care locuiesti, daca au laborator.Eu,acum in septembrie acolo imi fac aceste analize, GRATIS.
Dupa ce primesc rezultatele, o sa-ti scriu, ca sa fii sigur!

Multumesc!

Asa cum am promis, iti raspund in legatura cu cele doua analize pentru glanda tiroida(TSH si FT4): in data de 2 septembrie, am fost programata pentru 7 octombrie,sa-mi fac cele doua anlize GRATUIT,l in laboratorul Policlinicii din oras(Piatra Neamt).
Am intrebat,daca se fac aceste analize gratuit si la alte laboratoare si mi-au raspuns, ca da si chiar au fonduri mai mari decat cei din policlinica.
Acum, fiecare cum se descurca, cu "duduia" de la laborator si cat este de interesat, sa primeasca ceea ce are dreptul, daca a contribuit la bugetul sanatatii(CAS).

Chiar nu m-am asteptat sa-mi raspunzi, multumesc si...sa-ti iasa analizele bune!

Întrebări similare