anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hormonul luteinizant singur fara hormonul foliculostimulant are rolul de a produce testosteronul la femei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Hormonul luteinizant (LH) lucreaza impreuna cu hormonul foliculostimulant (FSH) si cei 2 hormoni (impreuna) regleaza activitatea care are loc la nivelul celor 2 ovare si au rolul de a stimuleaza cresterea, dezvoltarea si maturizarea foliculilor ovarieni, iar dupa procesul de ovulatie atunci cand ovulul ramane nefecundat, hormonii regleaza evolutia corpului galben si secretia celor 2 hormoni feminini esentiali : estrogen si progesteron. Hormonul luteinizant (LT) NU are absolut niciun rol in privinta formarii si producerii hormonului testosteron la femei. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare, asa ca sa ma scuzi daca ma intepartez putin de la subiect, dar de ce o femeie ar vrea sa aiba in corp o cantitate mai mare de hormon barbatesc? evident ca si femeile il au dar in cantitati mult mai scazute.
Acum o dau un copy-paste despre testosteron:
Testosteronul este cel mai important hormon sexual masculin si este necesar pentru ca functia reproductiva si cea sexuala sa se desfasoare normal. Nivelul de testosteron este de aproximativ de zece ori mai mare la barbati decat la femei.

Testosteronul este important pentru schimbarile fizice care au loc in timpul pubertatii, cum ar fi dezvoltarea penisului si a testiculelor, dar si pentru caracteristicile tipice ale adultului, cum ar fi parul facial si de pe corp. Testosteronul actioneaza inclusiv aspura celulelor din testicule responsabile cu producerea spermei.
In plus, testosteronul asigura o starea generala de sanatate buna; ajuta la cresterea oaselor si a muschilor, influenteaza starea de spirit, libidoul (dorinta sexuala) si anumite aspecte ale capacității mentale

Acum depinde pentru ce doresti tu o cantitate mai mare de testosteron, daca ai o problema hormonala cred ca se rezolva prin injectarea cu testosteron exact cum o fac idiotii din culturism dar atentie aceia nu au o problema. Pentru probleme medicale sunt PRO, pentru orice altceva sunt CONTRA.
Bineinteles ca exista si ale forme si metode prin care se poate creste cantitatea acestui hormon.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Nu ajuta la reglarea testosteronului? Asa mi ati spus

Întrebări similare