Uite iti spun eu cum e (nu fac coy paste de pe google ) daca ai facut vaccinarea cand erai mica si au trecut aproximatic 6-7 ani de atunci este ok, ai mai facut unul la scoala si asta inseamna ca in urmatorii 7-8 ani esti ferita de orice infectie (de la o julitura simpla pana la o muscare de caine turbat) si dupa ce esti adulta/adult poti sa mai faci altul insa doar dupa ce au trecut cei 7 ani...dar si daca il faci mai repede nu mori da de unde, evident ca doar nu te vei pune sa faci antitetanos dupa o luna dupa ce l-ai primit pe cel de la scoala! Mult succes
Nicidecum, la noi in tara, imunizarea activa antitetanica la copii peste 14 ani si la adulti se face in felul urmator: primovaccinarea se face cu ATPA in 2 doze de 0, 5 ml im. (intramuscular) la 4 saptamani interval; revaccinarea I se face dupa 1 an cu 0, 5 ml ATPA im. Revaccinarea II se face la 5 ani de la prima vaccinare tot cu 0, 5 ml ATPA im. Se recomanda sa se faca periodic la interval de 10 ani o doza de rapel la toate persoanele si o doza de rapel in cazul unei plagi tetanigene. Se recomanda de asemenea o doza de rapel inaintea operatiilor pe abdomen.
Gravidele depistate ca nevaccinate vor face revaccinarea antitetanica. In acest caz, prima doza de ATPA se face la 7 luni jumatate a primei graviditati cu 0, 5 ml im. Revaccinarea cu ocazia unei sarcini ulterioare se face doar daca au trecut peste 10 ani de la ultima revaccinare primita.
Dar a spus doctorita de la scoala ca vaccinul ce mi l-a facut e valabil doar 2 ani.
Imposibil, adica nu ma pun eu mai presus de doctorita dar atunci probabil ti-a dar un dozaj mai mic (trebuie sa te infomezi 100% ) si eu sunt tot la scoala si mi-am facut vaccninul si este valabil cel putin 6 ani, pana la varsta de adult, pe urma daca vrei il mai faci daca nu nu dar la scoala era gratuit iar la o varsta mai inaintata il platesti tu daca vrei sa fi in afara riscurilor
Uite chestia este ca pentru a evita orice problema cel mai bine ar fi sa vizitezi doctorul de familie sau chiar doctorita scolii. Eu asa iti recomand
Cand te-a muscat cainele, ai facut vaccin antirabic, nu antitetanos. Nu-i totuna, asa ca n-ai nicio grija.
Nu, nu este adevarat. Eu am facut deja de vreo 6 ori vaccinul in viata mea (ultima oara acum vreo 4 ani)
La o muscatura de caine se face obligatoriu si vaccin antitetanic, pe langa cel antirabic
Imi pare rau, n-am stiut. Eu am facut antirabice cand m-a muscat cainele dar nu s-a ostenit nimeni sa-mi faca si antitetanos.
MI-am dat seama ca vorbesto dintr-o experienta personala in care nu ai fost tratata complet, de aceea am si intervenit, fiindca data viitoare e bine sa stii care iti sunt drepturile.
anonim_4396 întreabă: