anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi curge nasul in fiecare dimineata, iar dimineata mereu am nasul foarte infundat de abia pot sa respir, trebuie in fiecare dimineata sa mi suflu nasul daca vreau sa respir cat de cat ok. Stranut des, imi lacrimeaza ochii, de zici ca sunt racit dar dupa cateva ore imi revin complet, si a doua zi iarasi aceeasi poveste si tot asa. Precizez ca am nasul infundat in fiecare zi dar nu excesiv, pot sa respir ok. Care ar fi cauza? Fumez cam in jur de un pachet pe zi de tigari, ar trebui sa ma las de fumat ca sa nu mai am nasul infundat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil sistemul tau imunitar este compromis, din cauza fumatului.
Ai putea sa te lasi de fumat si sa vezi daca starea ta de sanatate se imbunatateste. dar sa stii ca vindecarea nu se intampla peste noapte, trebuind cateva luni bune sa treaca, pana dispar efectele negative ale tutunului si corpul incepe sa se vindece.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cel mai probabil rinita alergica sau rinita non alergica. Posibil sa fie afecțiune și de la măști.

| nevermatch a răspuns:

Ai cancer.

| ioan31o a răspuns:

Salutare!
Faptul ca fumezi și mai ales așa de mult, nu e un lucru bun.
Totuși, din experiența mea personală cu exact aceleași simptome îți pot spune ca e posibil sa fii alergic. Fie ai dezvoltat o alergie recent, fie s-a acutizat recent. Îți recomand sa mergi la un alergolog sa te testezi iar dacă se confirma îți va prescrie un tratament care îți va schimba viața happy
Încă ceva, dacă simptomele pe care le descrii se manifesta in special iarna, când e frig afara, poate fi și din cauza umidității scăzute din mediul in care locuiești. Dotează-ti camera cu un higrometru și vezi ce umiditate este. Ar trebui sa fie între 45 și 65, ideal 55. La umiditate scăzută, cum e specific in perioade reci, mucoasa nazala se usucă și se întărește.
Totuși asta n-ar explica toate simptomele tale ci doar nasul înfundat/uscat dimineața. Pentru celelalte vezi cu alergologul.

| danielGlodianu a răspuns:

Salut!
Dacă ai nasul înfundat doar în fiecare dimineață e simplu :
Înainte de culcare lasă geamul deschis la dormitor, schimbați perna și de 3 ori lenjeria de pat.
Într-un tifon razuieste 15 g de Ghimbir și acoperă nasul, dacă poți să-l ți peste noapte e minunat.
Fă acest lucru de 3 ori noaptea și îți va trece fără să ei medicamente etc.
Dacă fumatul face rău!?
Desigur.
Te poți lăsa foarte simplu, fără pastele etc.
Dimineața când te trazesti bea cafeaua sau Ness fără țigară sau bea ceai că tot la fel sunt ceaul, cafeaua tot cofeină e.
Succes!

| Mirel4412 a răspuns (pentru danielGlodianu):

Inteleg ca ai dat copy-paste de pe net, dar macar daca citeai ce ai scris. Nu stiu daca ai mirosit vreodata ghimbirul, dar e puternic. Nu stiu cum ar trebui sa-l tii peste noapte in nas. Iar in legatura cu tigarile, oamenii nu fumeaza doar pentru ca asa se face la cafea, e un drog care iti da sentimentul de fericire.

| danielGlodianu a răspuns (pentru Mirel4412):

Eu nu dau Copy - paste.
Da știu ce miros are Ghimbir.
Eu unul fac și mâncare cu Ghimbir.
Eu doar dau idee și nu sfaturi
Dar mă rog.