| llleo a întrebat:

In 2 luni am programată operația pentru deviatie de sept și îmi cere anumite acte, printre care și adeverința de salariat pe care nu o mai pot lua pentru ca nu mai sunt angajat de o perioadă. Se poate efectua operatia și fără adeverință? In calculator apare ca sunt asigurat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| LePapillonSurvivant a răspuns:

Adeverinta de salariat ti-o cer pentru concediul medical. Acum. daca nu mai sunteti angajata, de cat timp se intampla acest lucru? Din cate stiu eu dupa 3 luni de neplata a contributiilor de sanatate este eliminata din sistem si dureaza tot atat cat sa te reactiveze, adica sa te vezi ca esti asigurata.
Asigurare privata de sanatate nu aveti? Daca sunteti tanara, faceti-o cu cap undeva unde sa fie acoperite niste riscuri.
Va doresc sa va reuseasca operatia.

| ioana748 a răspuns:

Asigurarea este valabilă 3 luni de la intreruperea contractului de munca.
Posibil cand va operati sa apareti neasigurata.
Oricum se face nota de plata si veti ramane cu datorii.
Va puteți plati dumneavoastră la ANAF asigurarea si duceti dovada ca sunteti asigurata.
Ideal sa discutati cu dansii situatia reala.
Cred ca pe jumătate de an este de ajuns sa platiti.
Nu vor sa ramana cu operatia nedecontata si apoi sa va dea in judecata.

| llleo explică (pentru ioana748):

Și de ex, cand o sa ma duc in acea zi programată pentru operație și apar neasigurat, se anulează operația?

| llleo explică (pentru LePapillonSurvivant):

Mulțumesc. Sunt riscuri mari făcând operația la stat?

| ioana748 a răspuns (pentru llleo):

Da, se anulează, nu le este rusine.
Doar operatiile de urgență se fac indiferent de statut in sistemul CAS.
Adica o peritonita ...Doamne ferește.

| llleo explică (pentru ioana748):

Și normal nu ar fi sa mă anunțe mai din timp și nu fix in acea zi?

| LePapillonSurvivant a răspuns (pentru llleo):

Este o loterie. Doctorii de la stat, sunt si la particular. Acum depinde la ce doctor faceti aceasta operatie, V-ati informat asupra riscurilor? Faceti-o.

| ioana748 a răspuns (pentru llleo):

Faptul ca v au cerut adeverință de salariat este deja ca un anunț.
Adica daca va lipseste dovada asigurării nu intrați in operatie.
Ei stiu ca sistemul da erori.
Puteți incerca sa mergeți in ziua respectivă, sa vedeti ce se intampla.
Insa s-ar putea cu cateva zile inainte sa va sune sa va aduca la cunostinta ca nu ati adus hartiuta minunata.

Întrebări similare