| Lightning1997 a întrebat:

In casa am o perna foarte veche si foarte murdara, initial a fost alba insa a capatat cu timpul o culoare galbuie.Am auzit ca se poate spala si in masina de spalat, insa mirosul a ramas si tot nu s-a curatat, chiar daca a fost la o temperatura ridicata de spalare.In baie acum miroase putin din cauza ei.Credeti ca ma pot imbolnavi din cauza mirosului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Miroase si va mirosi mai rau. Pernele cu puf nu se spala in masina. Se desface puful, se pune la soare si se spala doar fata si dosul (adica materialele care acopera puful). Acum ar trebui scos puful, bagat in saci de tifon, spalat si apoi pus la uscat la soare. Altfel va mucegai si va va puti si mai rau.

| Lightning1997 explică (pentru Salontanul):

Nu mai are rost acum...o sa o arunc...mi era frica sa nu ma imbolnavesc pentru ca a mirosit mai rau dupa ce am spalat-o...

| Salontanul a răspuns (pentru Lightning1997):

E cea mai buna solutie. Sunt perne noi, moderne la preturi mici. De imbolnavit nu te poti imbolnavi dar pute de te doare capul.

| gabicoo a răspuns:

Nu e vorba de miros.E vorba de acarieni si mucegai asta genereaza "mirosul".Din cauza lor te imbolnavesti la sigur. Mai bine arunc-o si cumpara-ti alta.In marile hypermarketuri gasesti perni tratate antiacarieni si antimucegai la preturi rezonabile. La 40 - 50 lei sunt foarte bune. Evita-le pe cele produse in China.Cauta perni made in UE sau produs in Romania.

| Lightning1997 explică (pentru gabicoo):

Adica daca am stat in acel miros in jur de o ora pot avea probleme? O voi arunca, desigur.

| gabicoo a răspuns (pentru Lightning1997):

Nu vei avea probleme daca ai stat doar o ora. Daca dormi pe ea o noapte incepi sa ai probleme sau daca o tii in camera in care locuiesti.
Sfatul meu e sa o arunci.Eu asa am facut dar a fost prea tarziu. Din pacate am devenit alergic.

| Lightning1997 explică (pentru gabicoo):

Am mai dormit pe ea, insa ii puneam fata de perna si nu mirosea asa. dupa ce am spalat-o a inceput sa miroase mai rau...

| Elenna09 a răspuns:

S-ar putea sa te imbolnavesti daca nu incerci sa faci ceva cu mirosul acela

| Lightning1997 explică (pentru Elenna09):

Acum s-a mai dus, dar cat am stat sa o storc s-a simtit ceva mirosul...pot avea probleme respiratorii?

| Superior a răspuns (pentru Lightning1997):

Sa ghicesc...e amintire de la bunica si nu vrei sa scapi de ea?