Deci, orice prajeala da in Cancer! Totalmente testat in Medicina!
Cazul tau, e absolut imposibil sa prezici in cat timp te po'ti inbolnavii daca mannaci in fiecare seara prajeala (cartofi prajiti). Intelegi? Nu suntem clarvazatori nici noi, nici medicii!
Daca iti plac asa mult cartofii, incerca sa mananci cartofi facuti la abur, adica fierti! Nu dauneaza + nu ingrasa! =)
Nu te imbolnavesti, doar iei in greutate si la un momentdat cand o sa ai vre 150-170 kg o sa iti crape inima.
Mai cartofii nu au nicio vina..problema este uleiul care se incinge, acela nu e sanatos.iar cartofii, ingrasa.dar eu n-am treaba..mananc cartofi prajiti cu capac de 1-2 ori pe saptamana.
Cum ii mananci cu capac? Fara ulei doar ii pui si ii lasi acolo?
As vrea sa stiu daca e o solutie mai buna ca nu am aragaz si folosesc doar o plita electrica, daca e alt mod de a face cartofi in afara de piure sau prajiti la tigaie mi-ar veni bine sa-mi zici.
Nu.pun putin ulei intr-o tigaie din aia Tefal si cartofii si apoi pun un capac si ii las sa se prajeasca.la final cartofii sunt moi si folosesc doar putin ulei
Stii o solutie de preparare la tigaie a cartofilor in afara sa fie prajiti? Cineva mi-a zis sa-i bag in apa inainte cateva minute si eu nu-i prajesc bine, doar putin pentru ca saunt aproape cruzi amidonu ala e daunator - cancerigen in timp?
Si cartfoi nature nu ai incercat? ii tai cubulete si ii fierbi, scurgi apa si adaugi putin ulei peste ei, sare, delicat si chiar usturoi verde si gata.(dar cand adaugi toate astea ei trebuie sa fie inca pe foc)
Pai uite cateva retete :
http://www.reteteculinare.ro/......liti-3159/
http://www.e-retete.ro/cartofi
sper sa gasesti ceva.
Am gasit o modalitate, daca pui 2 linguri de ulei de masline si pui capacu cand se fac devin rumeniti cu putine calorii asa fiind mai sanatosi.
P.S. : iti recomand sa mai mananci si altceva ca e foarte periculos sa mananci un singur fel de mancare atata timp; organismul are nevoie de toate cate putin, nu in exces..Bafta!
Nu amidonul e daunator - de fapt, aia e "proteina" din cartofi, toata "vitamina" lor. Cancerigen e uleiul incins care se arde, se degradeaza si elibereaza o substanta toxica.
Mai poti face cartofi la cuptor, piure, salata orientala, etc.
Amestecatura dintre ulei incins + amidonul din cartofi, provoaca o ''substanta toxica'' pentru organism. In concluzie, cartofii au vina lor.
Am gasit un topic in care un medic zice sa adaugi 2 ulei de masline si un capac pe tigaie apoi ies mai sanatosi.
Mie nu-mi place uleiul de masline prajit.dar mai poti incerca si alte feluri de preparare a cartofilor..inspira-te de aici:www.gustos.ro
danutzyscorpyon întreabă: