anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In fiecare zi, mereu folosesc telefonul si de la el am ochii uscati si vad lumini deasupra obiectelor si ma doare si capul noaptea. Daca dau luminiozitatea mai mica si instalez filtru de lumina albastra va fi mai bine? Va exista riscul sa am nevoie de ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Rezolvarea este simpla, dar radicala:
SCHIMBA-ti TELEFONUL pe unul cu "butoane"!
Astfel nu-ti vei distruge ochiul!

Daca vrei sa iesi pe Internet, foloseste un calculator cu un monitor de calitate.

| Legion7X a răspuns:

Ai mai avut astfel de problemă înainte de tel?

| anonim_4396 explică (pentru Legion7X):

Nu, niciodata. E de la telefon

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cu siguranță este de la tel usucă ochii, formează vederea încețată, și mai apar și dureri de cap dacă stai foarte mult la fel ca și pc nu este aiureală deloc toate astea emit radiații.
Eu port ochelari de la pc iar simptomele sunt aceleași noaptea ai insomnii ești agitat și te scoli a doua zi foarte obosit cu ochii ușor încețoșați iar ei vor deveni și mai încețoșați din ce stai mai mult.

| ALGator a răspuns:

Ochelarii se poarta pentru corijarea unui defect geometric al ochiului. Un astfel de defect e cu greu de crezut ca poate fi provocat de faptul ca privesti la un obiect.
S-ar putea ca durerile de cap sa fie din cauza unei deficiente de vedere (miopie, hipermetropie) independente de telefon sau din cu totul alte cauze.
Pentru ochi uscati exista niste picaturi la farmacie. In mod normal si natural avem reflexul ca, chiar atunci cand sintem cu privirea fixata pe un obiect un lung timp, din cand in cand sa clipim sau sa mai aruncam o privire in zare. E ceeace si tu trebuie sa faci. Nu sunt prea convins ca telefonul e cauza problemelor tale, dar folosirea lui defectuoasa poate favoriza.

| anonim_4396 explică (pentru ALGator):

Dar eu nu am miopie, vad foarte bine de la distanta, durerile de cap nu pot fi de la telefon?

| ALGator a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma pronunt. Dar ochelari se dau numai pentru deformari ale globului ocular de genul miopiei si hipermetropiei.