anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In Olanda de exemplu se poate face eutanasiere (sinucidere asistata) daca ai depresie cronica? Trebuie sa fii cetetean olandez sau nu conteaza?
E doar o curiozitate happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| troleibuz a răspuns:

Trebuie sa ai cancer sau o boala asemanatoare.

| Bruno92 a răspuns (pentru troleibuz):

Deci doar boli terminale. ca parca depresia cronica ar fi o banala raceala care trece in 2 zile.
Eu zic ca e un chin mai mare sa traiesti cu depresie cronica, nu mori da nici bine nu e, chiar deloc!

| troleibuz a răspuns (pentru Bruno92):

Acest mic documentar e motivul pentru care nu e atat de usor sa primesti dreptul de a te sinucide asa.
https://www.youtube.com/watch?v=SWWkUzkfJ4M
Te poti razgandi in ultima clipa

| Donsavas a răspuns:

In mod normal oamenii ar trebui sa aiba aces drept oriunde. E aiurea sa traiesti cu un handicap mintal. Internarea involuntara este legala dar dreptul la suicid asistat nu este acceptat. Nu e corect, din pacate statul ne trateaza de parca am fi proprietatea sa. Multi sunt tinuti in spitale de parca sunt infractori.
Stiu ca in Elvetia poate sa mearga orice doreste, dar nu stiu daca si pentru depresie cronica. Oricum, depresia cronica(rezistenta la tratament) are multe variante de medicamente noi.

| Bruno92 a răspuns (pentru Donsavas):

Care sunt acelea? Eu nu stiu daca am depresie cronica fiindca uneori sunt ok. Dar cand starea revine ma face praf si pulbere laughing

Nop e depresie relationala am testat si verificat cand comunic cu cineva ma simt mai ok. daca era cronica ma simteam naspa 24 din 24

| Donsavas a răspuns (pentru Bruno92):

Daca revine, se zice recurenta, nu cronica si poate e atipica. Cea atipica se manifesta doar in singuratate. Depresia obisnuita te face sa te simti singur si printre oameni

Nope nu coincide cu simptomele mele... e cum am zis eu depresie relationala... eu am pus intrebarea asta de curiozitate nu ca sa ma duc acolo si sa ma eutanasiez happy

| Donsavas a răspuns (pentru Bruno92):

Depresie relationala? N am mai auzit de denumirea asta

Nici eu. da nu m-am autodiagnostic eu.

| VeonicEvaEuyy a răspuns (pentru Donsavas):

Dacă sunt din România cum mă pot programa oare? De unde să iau un nr de telefon?