| ANDREUTA0000000 a întrebat:

In urma unui contact sexual neprotejat, am fost la medic de 2 ori si mi s-a spus ca am candidoza, iar a doua oara vaginita, mi s-a spus ca am vaginita, am luat ovule econazol iar apoi cervugid, am auzit ca boala asta nu trece usor, ma cam dor putin ovarele, si tot asa de umflata, imi puteti da niste sfaturi(uleiul de cocos e bun?)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fii fericita ca ai luat doar atat!
Sifilisul sau sida sunt mult mai nasoale.

| ANDREUTA0000000 explică (pentru Bula):

Mi-e frica sa nu am hiv.

| ANDREUTA0000000 explică (pentru ANDREUTA0000000):

Prietenul meu mi-a spus, ca acum un an a avut un contact sexual cu o fata, iar dupa avea usturimi la urinare, doar atat

Răspuns utilizator avertizat
| ANDREUTA0000000 explică (pentru Violleta2022):

Nu cred

Acum zicea ca nu mai are nimic

Si cum pot preveni cancerul asta

Imi poti spune te rog, ce ar trebui sa fac acum! Nu am terminat cele 12ovule cervugid, exista remedii naturale(uleiul de cocos)? am fost de 2 ori la medic, am 17 ani, intr-un fel mi-e jena

Am facut test de secretie vaginala, acum ar trebui sa fac un test hpv

| Adry05 a răspuns:

Nu cred ca ai hiv daca ti-a zis de astea.
sa ai grija data viitoare si sa nu te mai risti in felul asta.

| CuriousStuff a răspuns:

Draga mea Anamaria, multumesc pentru bloc si imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund direct. Sper sa vezi raspunsul asta.
Uite, ai niste cunostinte medicale bune, insa nu mai induce lumea in eroare si nu mai baga frica in ei spunand ca HPV-ul produce 100% cancer. Exista mai multe tipuri de HPV, mai exact 90% din HPV NU produc cancer, doar resul de 10 la suta sunt si cu potential de a produce cancer... Si cancerul de col nu e dat DOAR de HPV, sunt muuulti factori care influenteaza asta.
Din nou, nu-ti contest cunostintele, insa ar fi bine sa te mai informezi pe tema HPV-ului pentru ca bagi frica in oameni degeaba. 90% din oamenii care au HPV trebuie doar sa ia tratament si nu prea exista risc de cancer... Asa ca nu mai spune tuturor ca HPV e dracu' gol si toti care au HPV fac cancer sau toti care au cancer au HPV neaparat. Tot pentru ca ti-am dat eronat la un astfel de raspuns mi-ai dat si block... Mai informeaza-te si accepta ca ai gresit, si de acum nu mai face greseala asta.
Multa sanatate.

Si raspuns la intrebare: Pe langa partea cu cancerul si HPV-ul Ana a dat raspunsuri bune, uleiul de cocos nu te ajuta si nici tratamente naturale. Continua si ia tot tratamentul prescris de medic si o sa te faci bine, daca apar probleme tot la medic trebuie sa apelezi, el iti cunoaste cazul si stie ce sa-ti recomande.

| ANDREUTA0000000 explică (pentru CuriousStuff):

Dar daca am dureri de ovare, si imi mai amortesc picioarele?

| CuriousStuff a răspuns (pentru ANDREUTA0000000):

Picioarele nu au treaba cu problema ta. Si durerile de ovare pot sa apara din nenumarate cauza, inclusiv cele fiziologice (ciclul menstrual). In mod normal ovarele nu dor in infectii urinare banale, daca incep sa doara ovarele inseamna ca infectia aia nu e tratata bine si trebuie ori schimbat tratamentul ori marita doza, dar asta medicul decide in functie de cum iti ies analizele si cum functioneaza tratamentul actual

| ANDREUTA0000000 explică (pentru CuriousStuff):

Mi se pare ca ginecologul asta nu e asa interesat, ca face totul doar pentru bani, prima oara am facut analize de secretie ( prezenta candida spp++++.....si leucocite scazute ) cam asa, iar a doua oara doar ma controlat putin si mi-a dat alte pastile, a zis ca nu are cum sa nu treaca

| CuriousStuff a răspuns (pentru ANDREUTA0000000):

Poti oricand sa mergi cu analizele si tratamentul la un alt ginecolog si sa-i ceri o a doua parere, cand iti pierzi increderea in medicul care te trateaza si in tratament ai sanse mari sa nu te vindeci chiar daca tratamentul e bun.

| untu a răspuns:

Cati ani ai si sunteti maritata?