Nu cred ca ai hiv daca ti-a zis de astea.
sa ai grija data viitoare si sa nu te mai risti in felul asta.
Prietenul meu mi-a spus, ca acum un an a avut un contact sexual cu o fata, iar dupa avea usturimi la urinare, doar atat
Barbatii nu vor recunoaste nimic, dar tu trebuie sa-l supui si pe el la un control medical la dermato-venerice ca sa fii sigura. Poate fii purtator de HPV care la el nu are nici un simtom, dar tie iti poate provoca cancerul de col uterin.
Oricum, trebuie sa stii cu ce ai fost infectata, ca tratamentul sa fie exact pentru bacteria, sau virusul respectiv.
Nu se face sex pe toata perioada tratamentului, pentru a se evita recontaminarea. In general, tratamentele pentru infectiile micotice necesita 2-3 repetii, deic, pana nu faci analize dupa terminarea tratamentului si nu veiz rezultatul negativ, nu faci sex, pentru ca risti sa te recontaminezi si trebuie sa o iei de la inceput, uneori durand 6-12 luni sa te vindeci.
Cat priveste infectia cu HIV, analiza se face cam la 6 luni de la infectare, pentru a fii sigura ca este facuta corect. Si aici, in primele 6 luni nu apar semne sau simptome.
Inseamna ca e tricomonoza, dar din ce cauza sunt umflata in zona inferioara a burtii
Protejeaza-te cu prezervativ, intotdeauna!
Nu permite baiatului sa-si introduca penisul, nici macar 1 cm fara protectie, pentru ca, contactul cu un membru infectat duce la infectarea ta.
Asta pentru situatia in care nu ai un certificat medical eliberat de un medic de la dermato-venerice, care confirma ca este perfect sanatos si nu are nici o boala cu transmitere sexuala.
Pentru marea majoritate a barbatilor, faptul ca nu au nici un semn, simptom ori buba pe penis, inseamna ca nu au nimic, desii, putini stiu ca primele semne de contaminare cu SIDA apar abia dupa 6 luni, iar la HPV, virusul care provoaca cancerul de col uterin la femei, ei sunt doar purtatori, fara nici un simptom, semn, scurgere ori durere.
Sigura metoda sigura de protectie impotriva unei boli cu transmitere sexuala, este prezervativul!
Pus intotdeauna dinainte de inceperea partidei de sex.
Imi poti spune te rog, ce ar trebui sa fac acum! Nu am terminat cele 12ovule cervugid, exista remedii naturale(uleiul de cocos)? am fost de 2 ori la medic, am 17 ani, intr-un fel mi-e jena
1. Nu intrerupe tratamentul ci termina-l pana la sfarsit.
2. repeta testul citologic dupa ce se termina ciclul
3. lipsa totala sex pana la primirea raspunsului d ela test, pentru a se evita recontaminarea
4. baiatul ar trebui sa meraga si el la un control medical cu analiza de boli cu transmitere sexuala
5. pe viitor: doar sex cu prezervativ
Nota: uleiul de cocos este folosit la hranirea si hidratarea fetei, a pielii corpului, la tratamentele pentru radacina parului, cat si la gatit.
Uleiul de cocos nu este un antibiotic specific cu care poti elimina bacteria cu care ai fost infectata, ca atare, este total inofensiv pentru infectii de orice natura.
La infectiile cu transmitere sexuala, nu te joci cu tratamente din auzite, pentru ca boala evolueaza rapid si complici situatia, unori ajungand prea tarziu la spital.
Din pacate, lipsa educatiei sexuale te-a adus aici. Multe fetite ajung in situatii disperate la medic, pentru ca nu le pasa ca au sex neprotejat si cand afla la ce s-au expus regreta amarnic.
Iti imaginezi ca, jena nu ajuta la nimic acum, cand esti deja infectata. Te-as sfatuii sa vorbesti cu mama ta si sa-i ceri sfatul, eventual sa mearga cu tine la ginecologul ei.
Am intalnit si ginecoclogi care nu dadeau doi bani pe sanatatea fetelor, de multe ori puneau un diagnostic general si considerau ca, de se complica si se agraveaza situatia, tot pe mana lor ajung, asa ca, nu le pasa cat esti de grav sau de sever infectata, ca asta te audcea mai des la ei in cabinet si pentru ei insemna mai multe incasari de bani.
Daca tii la sanatatatea ta, pastreaza-te sanatoasa si nu mai fa sex cand vor baietii si cum vor ei, ca ei nu fac cancer de col uterin si nici nu sufera daca li se scot ovarele sau uterul infectate, ramanand fara speranta unui copil, el se muta la alta si polenizeaza.
Ce pot sa-ti spun este ca: prezervativul nu musca, nu doare, nu strange, nu irita si nu costa mult, de aceea spun ca nu ar trebui sa existe partida de sex fara el. Ideea este ca sunteti atat de naive, ca baietii capata tot ce vor de la voi si va dau in schimb bolile care le iau de la altele.
Daca tineti la sanatatea voastra, spuneti un NU categoric de cate ori el are chef de sex si nu vine cu prezervativ la el, te asigur eu ca data viitoare va veni cu o cutie, ca sa fie sigur ca nu-l mai refuzi.
Am facut test de secretie vaginala, acum ar trebui sa fac un test hpv
Nu acum, dupa terminarea completa a tratamentului cu ovule se face pauza 1 saptamana si se repeta testul citologic, care evidentiaza orice infectie cu transmitere sexuala, daca etse prezenta.
Dar nu uita, si baiatul trebuie testat!
In baieti nu poti avea incredere, pentru ca nu vor recunoaste niciodata ce au facut si cu cine au facut.
Faptul ca tu acum suferi, este pentru ca el te-a infectat.
daca tu nu ai mai avut alti partneri sexuali inaintea lui, cine te-a contaminat atunci?
Deci, baiatul a venit cu ceva la pachet si ti-a spus ca nu are nimic, cand de fapt avea... de aceea suferi tu acum.
Draga mea Anamaria, multumesc pentru bloc si imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund direct. Sper sa vezi raspunsul asta.
Uite, ai niste cunostinte medicale bune, insa nu mai induce lumea in eroare si nu mai baga frica in ei spunand ca HPV-ul produce 100% cancer. Exista mai multe tipuri de HPV, mai exact 90% din HPV NU produc cancer, doar resul de 10 la suta sunt si cu potential de a produce cancer... Si cancerul de col nu e dat DOAR de HPV, sunt muuulti factori care influenteaza asta.
Din nou, nu-ti contest cunostintele, insa ar fi bine sa te mai informezi pe tema HPV-ului pentru ca bagi frica in oameni degeaba. 90% din oamenii care au HPV trebuie doar sa ia tratament si nu prea exista risc de cancer... Asa ca nu mai spune tuturor ca HPV e dracu' gol si toti care au HPV fac cancer sau toti care au cancer au HPV neaparat. Tot pentru ca ti-am dat eronat la un astfel de raspuns mi-ai dat si block... Mai informeaza-te si accepta ca ai gresit, si de acum nu mai face greseala asta.
Multa sanatate.
Si raspuns la intrebare: Pe langa partea cu cancerul si HPV-ul Ana a dat raspunsuri bune, uleiul de cocos nu te ajuta si nici tratamente naturale. Continua si ia tot tratamentul prescris de medic si o sa te faci bine, daca apar probleme tot la medic trebuie sa apelezi, el iti cunoaste cazul si stie ce sa-ti recomande.
Dar daca am dureri de ovare, si imi mai amortesc picioarele?
Picioarele nu au treaba cu problema ta. Si durerile de ovare pot sa apara din nenumarate cauza, inclusiv cele fiziologice (ciclul menstrual). In mod normal ovarele nu dor in infectii urinare banale, daca incep sa doara ovarele inseamna ca infectia aia nu e tratata bine si trebuie ori schimbat tratamentul ori marita doza, dar asta medicul decide in functie de cum iti ies analizele si cum functioneaza tratamentul actual
Mi se pare ca ginecologul asta nu e asa interesat, ca face totul doar pentru bani, prima oara am facut analize de secretie ( prezenta candida spp++++.....si leucocite scazute ) cam asa, iar a doua oara doar ma controlat putin si mi-a dat alte pastile, a zis ca nu are cum sa nu treaca
Poti oricand sa mergi cu analizele si tratamentul la un alt ginecolog si sa-i ceri o a doua parere, cand iti pierzi increderea in medicul care te trateaza si in tratament ai sanse mari sa nu te vindeci chiar daca tratamentul e bun.