| Andreea1095 a întrebat:

Înainte mă îngrașam foarte ușor gen 1 kg pe zi dacă mancam foarte mult în ziua respectiva. Acum cu sărbătorile recunosc ca am exagerat cu mâncarea,în special cu prăjiturile, am mâncat foarte multe dar în 3 zile de mancat excesiv nu am pus decât un kg, nu ca m-as supăra doamne ferește dar care ar fi cauza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| itsmecris a răspuns:

Depende si de varsta...de exemplu daca ai intre 11-16 ani atunci organismul se dezvolta si poate fi normal. Incearca doar sa nu exagerezi cu mancarea, deoarece iti va fi greu mai tarziu si va deveni un fel de dependenta. in ceea ce priveste problema ta, este posibil ca in anumite perioade sa nu te ingrasi prea mult, chiar daca exagerezi putin. eu de ex daca incerc sa fac o dieta si ma gandesc mereu sa nu mananc, mai mult ma ingras; in schimb daca mananc cate putin sau imi permit si dulciuri, slabesc...este posibil ca, kilogramele pe care acum nu le vezi sa le regasesti dupa ceva timp deoarece grasimea nu se depune imediat ci in timp.

Bula
| Bula a răspuns:

Explicatia e simpla:
Daca mananci dimineata + la amiaza + seara in total un kilogram, atunci greutatea ta a crescut cu 1 kg.
Dimineata mergi la wc, elimini resturile, de cca 0, 8 kg, iar cca 0, 1 kg din mancare iese sub forma de urina sau transpiratie.
Astfel, practic ai luat cca 0, 1 kg pe tine, dar si acesta se poate scadea prin miscare si efort fizic, precum si mentinerea vietii.

| Andreea1095 explică (pentru itsmecris):

Nu mănânc așa de obicei iti dai seama, doar de 2 ori pe an adică de paste și de crăciun când ai mei fac mâncare cât pentru o armata de oameni laughing.21 de ani am.

| Violleta2022 a răspuns:

Si eu am mancat foarte putina mancare, putin din fiecare fel pe care l-am gatit, dar nu m-am putut abtine la amandine si sincer, dupa 3 zile, acul cantarului arata la fel ca acum 4-5 zile, inainte sa incep pregatirile si gatitul de Paste.
Banuiesc sa fe vorba de metabolism, sau poate agitatia din timpul sarbatorilor...

| KillaNoFilla a răspuns:

1 kg de ciocolata=4 kg de oua in procente de calori
deci posibil sa fi mancat mai multa ciocolata atunci.
Si acum poate ai facut mai multa miscare.