anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru cei care au probleme cu transpirația,, ați fost la dermatolog /endocrinolog? A-ți rezolvat aceasta problema? Ce tratament v-a dat? Cât a-ți plătit analizele? Ce va spus medicul? Se poate scăpa de hiperhidroza sau trebuie sa ne resemnam? Nu ne permitem toți proceduri ca toxina botulinica asa ca ce avem de făcut? Mai ales dacă transpirația e la nivelul feței?
Dacă e genetic se da ceva tratament sau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Daca tratamentul cu toxina botulinica, considerat cel mai eficient, iese din calcul, atunci este clar ca de terapia cu microunde nici nu mai are sens sa vorbim, mai ales ca nu cred ca a inceput sa se foloseasca si in Romania.
Ai mai avea optiunea metodei chirurgicale.Nu are o rata de succes extrem de satisfacatoare, insa ai putea discuta aceasta varianta cu medicul tau.

O solutie temporara ar fi cremele pe baza de clorura de aluminiu pe care le gasesti in farmacii.
Daca esti adeptul metodelor mai naturale, atunci o optiune ar putea fi piatra de alaun, insa personal mereu aleg produsele chimice in defavoarea celor naturale.Da, sunt mai nesanatoase, dar sunt mai eficiente.Desigur, tu poti incerca. Poate ca vei fi multumit cu rezultatele.

Daca hiperhidroza este primara, automat este genetica si asta inseamna ca mereu ai avut aceasta neplacere.Din pacate, cu toate ca se stie ca exista mutatii ale unor gene care provoaca aceasta afectiune, inca nu se cunoaste despre ce gene ar putea fi vorba.Tratamentul de baza ramane cel cu toxina botulinica de tip A sau metoda chirurgicala.Intre timp, poti folosi produsele mentionate mai sus.

In cazul hiperhidrozei secundare, tratata cauza primara care a declansat transpiratia excesiva, ar trebui ca totul sa revina la normal sau cat mai aproape de normalitate.

11 răspunsuri:
| En3Rgi a răspuns:

Transpiratia este naturala, de ce ai incerca sa blochezi cum functioneaza corpul in mod natural, pot aparea probleme. Transpiratia apare cand corpul incearca sa se raceasca. Daca este in exces bea mai multe lichide, multa apa nu toate prostiile de sucuri, alcool, cafea etc. Eventual poti face si baie cu apa rece, ajuta mult mai ales vara.

| Catrice a răspuns:

Asta e, ești sărac - suferihee hee

| Invictusman a răspuns (pentru En3Rgi):

Fiindcă e stânjenitor, și transpir foarte rău, asa rău că nici nu îți poți imagina... Nu pot nici sa merg la lucru din cauza asta, de pe fata curg stopi de apa în continuu, mai ales când sunt emotiv, stresat, dar și când sunt calm.
Ma tot întreabă lumea când ma duc sa ma tund ( frizerul) și eu trebuie mereu sa caut pretexte.
Eu fac foarte des baie dar degeaba, unii care-s prosti se întreabă ca stau prost cu igiena sau ca am vreo boala. etc.
Se uita lumea ciudat când transpir la fata ma simt oribil.
E hiperhidroza 100% nu cred ca am ce sa fac, e genetic, și mama transpira excesiv ( avea diabet) dar eu transpir mega excesiv. Trăim într-o societate cu multe prejudecăți și poți fi marginalizat din aceasta cauza, bârfit și disprețuit.
Am ajuns la capătul puterilor.
Cum am ieșit de la dus și am luat tricoul pe mine sa și făcut leoarca.
Diabet nu știu dacă am, nu cred, ca donam frecvent sânge.

| Invictusman a răspuns (pentru Catrice):

Ce legătură are cu sărăcia? Am bani. Zilele astea ma duc la medic.
Am pus întrebarea sa vad dacă s-o dus careva și dacă a scăpat de aceasta problema desprinse din filmele horror.

| Andreea_Brandus_1995 a răspuns:

Mergi la dermatolog si endocrinolog sa te vada si sa iti dea un tratament adecvat si iti va da si raspuns la toate intrebarile pe care le ai in legatura cu acest subiect. Daca o persoana a urmat un anumit tratament nu inseamna ca acela e si pentru tine, fiindca fiecare organism functioneaza diferit, daca intelegi ce vreau sa spun.

| En3Rgi a răspuns (pentru Invictusman):

Du-te la doctor si vezi ce spune.
Legat de parerile oamenilor, nu ar trebuie sa te afecteze in primul rand. Din ce imi spui si emotiile tale plus insecuritatile pe care le ai pot sa aiba un rol destul de mare in transpiratia ta, in alte cuvinte poate sa fie ceva psihic sa ti declanseze acele glande ca sa transpiri.
Primul pas ar fi sa nu ti mai pese de ce cred altii!

| Catrice a răspuns (pentru Invictusman):

(Nu ne permitem toți proceduri ca toxina botulinica asa ca ce avem de făcut) de asta ziceam.
Btw la mine nu a funcționat nici un tratament (nu că aș fi urmat prea multe)

| Invictusman a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Înțeleg. Deci și la dermato și la endo. E clar! O sa rămân fără nici un ban happy

| Invictusman a răspuns (pentru En3Rgi):

Asa este man, îmi pasa prea mult de pararea unora, de aceea m-am îmbolnăvit de anxietate, dar transpirația excesiva o aveam și când nu aveam probleme emotive, anxietate.
E de mult timp aceasta problema și eu am ignorat... O sa merg la medic sa vad ce spune, aștept sa primesc niște bani.
Mersi pentru răspunsuri, apreciez happy

| Invictusman a răspuns (pentru Catrice):

La ce tratament te referi? Tu nu ai probleme cu transpirația, la tine psihicul e șubred laughing

| Catrice a răspuns (pentru Invictusman):

(ignore)
Îmi dăduse de la endocrine niște pastiluțe când eram copil (printre altele pentru alte chestii),nu vedeam vreo diferența,nu am mai băgat de seama,venise bacul, stres, învățat peste învățat, fix asta ma mai preocupa.
Mai târziu rezolvasem pentru o bucata cu anxietatea, transpiram jumate fata de cum o făceam de obicei. După am văzut la teveu reclame la cate deodorante din farmacii cică antitranspiratie...nimic.
Găsisem la un moment dat în parfumerie o crema de fata de la nivea cică care prevenea și transpirația fetei...un borcănel am avut, era plina vara, canicula, am zis ca nu-și face efectul n-am mai luat.