anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Invat pentru medicina (am terminat deja o facultate, acum m-am apucat de invatat pentru UMF), nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa citesc si sa nu pot sa redau nici macar un cuvant din ceea ce am citit. Am renuntat la toti factorii care imi distrageau atentia, pentru ca stiu ce inseamna sa inveti, dar am cate o zi cand pur si simplu nu retin nimic. Stie cineva ce se intampla?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Stresul, oboseala sau/şi alimentaţia proastă pot fi de vină.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi lipsa de exercitiu sau varsta. Puterea de invatare scade enorm dupa 23-24 de ani si trebuie sa muncesti de 4-5 ori mai mult ca inainte cand retineai din zbor. Incearca sa muncesti mai mult, sa multiplici timpul de invatat si vei avea rezultate

| Delicacy a răspuns:

Cred că poate fi vorba de tulburare amnezică, principala funcţie afectată fiind memoria şi implicit calitatea sa de redare a informaţiilor noi. Această tulburare apare fie din cauza unor efecte fiziologice, fie din cauza consumului unor substanţe.Ai nevoie de o intervenţie psihoterapeutică şi medicală pentru a identifica şi elimina cauzele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Dar nu amproblema asta zilnic... undeva pe la 4 - 5 zile...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca iti sta gandul in alta parte, nu ai cum sa inveti. Trebuie sa te concentrezi asupra cititului. Daca citesti si gandul iti sta la un film, sau la un baiat, sau la orice altceva, nu poti retine aproape nimic. Tu probabil ai renuntat doar la factorii externi: TV-ul, PC-ul, muzica, etc. Incearca sa renunti si la factorii interni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa-ti pot da un sfat, spune-mi de ce ai facut prima facultate (eventual si care este); de ce vrei sa faci medicina si care ramura; daca ai profesat pana acum ceva; in ce relatii te afli cu mediul in care traesti; daca visezi frecvent noapta si daca dimineata iti amitesti visele; de ce nu ai facut de la inceput medicina; ai o relatie stabila cu un partener?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand ajungi la saturatie. Exact asa am patit eu la 24 de ani si de-atunci incoace nu am reusit sa rezolv realmente problema. Insa muncesc mai mult si o inving cu multa ambitie si vointa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Theodora,daca ai fost sincera in raspunsuri,ce spui tu ca ti se intampla uneori este determinat de un deficit de atentie, care nu permite ca memoria de lucru sa se transforme nici macar in memorie de scurta durata. Poate ca ai si momente cand te trezesti ca ajungi la finele unei fraze mai lungi si ai uitat inceputul. Uneori iti dai seama ca in timpul acordat acumularii de noi cunostinte, gandul iti fuge la altceva si te trezesti ca citesti in "gol". Toate acestea sunt datorita in primul rand unor stari de frustrare, neconstietizate chiar, dar pe care subconstientul tau le scoate la "suprafata" uneori.Nu stiu de ce pana la varsta de cel putin 22 ani,cat cred ca ai, nu te-ai angrenat intr-o relatie, chiar si "nevinovata". Scuza cu invatatura, nu este plauzibila si in primul rand normala. Daca asa este, cauzele sunt mai profunde si ele trebuie depistate si inlaturate.Nici faptul ca ai facut o facultate fara sa-ti placa deloc, nu este ceva normal.Nu cred ca te-a fortat ceva sau cineva. Faptul ca esti dispusa pentru o alta, denota ca nici probleme de ordin material nu au existat. Faptul ca ti-ai irosit cativa ani, fara folos, constitue un motiv de frustrare.In fine, pot fi si alte cauze, insa sub nicio forma de ordin patologic.Cauta sa-ti pui ordine in viata,sa nu mai fortezi ordinea prioritatilor,sa-ti motivezi bine toate actiunile si cred ca aceste probleme vor dispare. Vrei sa ajungi medic, aminteste-ti ca in ultima instanta viata, cu toate ale ei, este un conglomerat de procese chimice si electrice, coordonate de un "calculator" cu peste 100 miliarde de neuroni, fiecare cu pana la 5000 de sinapse(circuite), despre care stim inca prea putin.