Având în vedere categoria la care ai pus întrebarea, îţi zic că nu o să te îmbolnăveşti din cauza geografiei şi istoriei.
Apoi, la istorie nu ştiu, dar la geografie îţi pot garanta că în clasa a IX-a vei face geografia fizică (cea mai adevărată şi utilă geografie, în care va trebui să înveţi şi să înţelegi, nu să toceşti). În clasa a X-a vei avea geografia umană (ţări, capitale, agricultură, resurse etc). În a XI-a vei avea Geografia Mediului (hazarde naturale, protecţia mediului etc), în a XII-a vei face Geografia României şi a Europei (recapitularea materiei de clasa a VI-a şi a VIII-a dar la un alt nivel). Oricum, cele mai frumoase rămân materiile de a IX-a şi a XI-a, care reprezintă geografia adevărată, ştiinţa geografiei.
La a doua olimpiadă naţională de geografie la care am participat, ni s-a zis aşa la deschidere: Geografia e regina tuturor ştiinţelor pentru că ia ce e mai util de la fiecare şi le îmbină într-un mod unic! Total adevărat, crede-mă. Dacă proful tău va face geografie calumea, vei vedea câtă fizică, chimie şi bio vei folosi la orele de geografie, în special în a IX-a (fizică) şi a XI-a (bio, chimie).
Dacă e intensiv engleză, vei face geografia şi istoria în română, iar pentru BAC va trebui să ştii toată materia. Dacă profilul e bilingv-engleză, s-ar putea să le faci în limba engleză. Baftă!
ps: Îmi pare rău că nu te pot ajuta şi cu istoria.
IonBadita1 întreabă: