Menopauza este de obicei diagnosticată atunci când o femeie a trecut prin 12 luni consecutive fără menstruație. La vârsta de 21 de ani, este posibil să existe alte cauze, cum ar fi dezechilibre hormonale, tulburări alimentare, stres, pierdere în greutate bruscă sau alte afecțiuni medicale. Mai consulta si alti ginecologi
Mai consultă un medic, pentru că și eu am ovare micropolichistice, și am primit un alt tratament. Există un medicament care se administrează tocmai pentru a face ca ciclul să vină regulat. Eu am avut un an întreg în care nu mi-a venit, dar am avut perioade în care îmi venea la 2 săptămâni. De când sunt sub tratament, s-a stabilizat undeva în 33 și 36 de zile.
Buna! Si eu ma confrunt cu aceeasi problema inca de la prima menstruatie. Am fost diagnosticata cu sindrom de ovar polichistic si toti doctorii mi-au dat pastile cu hormoni sau anticonceptionale. Ideea e ca nu ai de ce sa te ingrijorezi in legatura cu menopauza, atata timp cat ovulezi. Chiar daca nu lunar, daca ai macar 2-3 menstruatii pe an este in regula pentru acest tip de problema. Totusi, iti recomand sa te interesezi si de alte metode, pentru ca medicina clasica are limitele ei. Daca ai probleme cu greutatea incearca sa faci ceva in privinta asta, deoarece este un factor care poate influenta menstruatia. De asemenea, axeaza-te mult pe alimentatie si pe stilul tau de viata, astfel incat sa fii intr-un echilibru hormonal. Poti incerca diverse ceaiuri, bune pentru organele reproductive (iti recomand ceaiul de cretisoara). De altfel, nu te ingrijora foarte tare, multe femei se confrunta cu problema aceasta si multe dintre ele se vindeca fie dupa prima sarcina, fie de la sine la un moment dat. Ofera-i corpului ce are nevoie si nu te indopa cu toate pastilele pe care ti le dau medicii. Crede-ma, o sa functioneze o perioada iar dupa ce le intrerupi vei ajunge tot acolo. Organismul are nevoie de timp si de resurse sanatoase. Take care!
User252426 întreabă: