| vavitza a întrebat:

Locuiesc in aceeasi casa cu o persoana infectata cu clamydia. Stie cineva daca pot sa ma infectez si eu cu chalmydia daca folosesc toaleta si dusul dupa persoana infectata? Ce pot face sa nu iau si eu aceasta infectie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Clamidioza, care are drept agent cauzal bacteria Chlamydia trachomatis, este o infectie cu transmitere sexuala ( din categoria ITS/BTS):http://www.contraboli.ro/......tratament/

Daca nu ai contact de natura sexuala cu persoana infectata, folosirea in comun a baii (WC, cada, chiuveta)nu va fi un potential pericol (de infectare) pentru tine.De asemeni, daca nu folosesti" la comun" prosoape de baie sau lenjerie intima cu persoana infectata, nu este pericol.Colacul WC-ului se poate dezinfecta (cu solutii dezinfectante) inainte de folosire---cada dusului de asemenea.
Sfatuieste persoana infectata sa-si fiarba prosoapele si lenjeria intima. Aceasta pentru ca: bacteria ramane virulenta, activa, timp de 24-48 de ore la temperatura camerei. La 46 grade Celsius moare cam in 30 minute iar la peste 50 grade Celsius, moare in 10 minute.

3 răspunsuri:
| vavitza explică (pentru alessia5158):

Dar daca prosoapele le spal la 60 de grade (la masina automata) cred ca este ok, nu? Iar cada o clatesc cu apa fierbinte inainte de utilizare si fac doar dus si nu stau in sezut in cada. Este bine ceea ce am facut pana acum?

| alessia5158 a răspuns (pentru vavitza):

Da, este bine!

| vavitza explică (pentru alessia5158):

Iti multumesc mult! M-am mai linistit!