Da, menarha ( prima menstruatie ) poate diferi de la o persoana la persoana, atat durata ei cat si aspectul si cantitatea.
Deci e ok, nu te ingrijora.
Ok, mersi.
Cu placere.
Bună!
DA, a fost "normal", având în vedere că a fost vorba de PRIMA menstruaţie ( menarha )!
În general, o menstră normală durează între 3-7 zile cu o sângerare medie, iar culoarea sângelui menstrual depinde ( în special ) de cât de repede este eliminat din organism.
Având în vedere că ai doar 12 anişori şi mai ales în primul an de ciclu menstrual sunt NORMALE tot felul de dereglări : menstra poate dura ( uneori ) chiar şi 10-14 zile, sau poate întârzia chiar mai multe luni, ori poate "veni" mai des ( de 2 ori într-o lună ), etc.
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a va veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să se întâmple asta şi în cazul tău; deci, dacă îţi va întârzia să NU te stresezi.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Toate cele bune.
Am intrebat-o Mi-a spus destule, dar mai am unele mici nelamuriri
E normal ești la început de drum stai liniștită.