Da, menarha ( prima menstruatie ) poate diferi de la o persoana la persoana, atat durata ei cat si aspectul si cantitatea.
Deci e ok, nu te ingrijora.
Am intrebat-o Mi-a spus destule, dar mai am unele mici nelamuriri
Bună!
DA, a fost "normal", având în vedere că a fost vorba de PRIMA menstruaţie ( menarha )!
În general, o menstră normală durează între 3-7 zile cu o sângerare medie, iar culoarea sângelui menstrual depinde ( în special ) de cât de repede este eliminat din organism.
Având în vedere că ai doar 12 anişori şi mai ales în primul an de ciclu menstrual sunt NORMALE tot felul de dereglări : menstra poate dura ( uneori ) chiar şi 10-14 zile, sau poate întârzia chiar mai multe luni, ori poate "veni" mai des ( de 2 ori într-o lună ), etc.
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a va veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să se întâmple asta şi în cazul tău; deci, dacă îţi va întârzia să NU te stresezi.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Toate cele bune.