Si eu am patit la fel acum cativa ani eu am fac vaccinul antitetanus fa si tu sa fii sigura ca esti ok
Daca coltii nu au ajuns sa-ti raneasca cel putin pielea (epiderma) nu poate fi vorba de a ti se face vaccinul antirabic.
Pentru ridhimagupta, faci o confuzie regretabila intre vaccinul antirabic si antitetanos.Se administreaza din cauze total diferite
Scuze, am scris întrebarea asta fix la 2 min dupa ce m-a muscat. Acum m-am linistit si am observat ca doar cu labele m-a atins.
Am realizat dupa ce m-am linistit ca doar cu ghearele m-a atins. Mai este vreun pericol?
Bacilul tuberculozei este anaerob, in mod normal trebuie ca plaga sa fie adanca, sa nu ajunga in contact direct cu aerul, ca altfel este distrus. In plus, microbii nu pot trece direct prin pielea intacta, care actioneaza ca o bariera fizica impotriva infectilor.
Dar pentru a scapa de orice griji, du-te la medicul de familie, arata-i vanataia si iti spune el daca este ceva.
Bacilul tuberculozei este prezent in sange si in secretii (saliva), de pe ghearele lui eventual poti lua altceva. Trateaza zgarietura ca orice alta rana, se dezinfecteaza cu apa si sapun, se presara praf sau unguent de clotrimazol si, eventual, se leaga cu pansament, sa nu ajunga mizerie in rana curatita. Dar ai zis ca nu ti-a curs sange, deci este numai o contuzie (vanataie), atunci nu este nevoie nici macar de atat.
Daca doar te-a luat cu ghearele nu mai e problema
Adda097 întreabă: