| RaulMA a întrebat:

M-am batut acum 15 minute iar acum mi s-a umflat un deget si ma doare tare, ce o fi? Mentionez cã pot sa il mişc.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Avand in vedere faptul ca te-ai batut, cel mai probabil ai un traumatism la deget provocat de respectiva bataie. Este normal sa ti-se umfle si sa te doara din moment ce asupra degetului au actionat factori fizici care au provocat un traumatism. Iti recomand sa aplici comprese reci pe degetul respectiv de mai multe ori pe zi pana ce vezi ca incepe sa ti-se dezumfle.

9 răspunsuri:
| Anonymous1988 a răspuns:

Clar e rupt sau dislocat odata ce nu il poti misca
Funda?

| crijanel123 a răspuns:

Pune niste gheață si dacă in termen de 2 3 zile nu se reduce durerea, mergi la spital

| darkhell217 a răspuns:

O sa-ti revii

| minrest a răspuns:

Nu esti inca invatat sa dai in asa fel incat socul sa fie preluat de intregul pumn. Cand vei da cum trebuie ti se va umfla incheietura. Degetul mic, este?

| corbulalbrosu a răspuns:

Cel mai probabil s-a produs o intindere a unui ligament. Un bandaj de fixare si in decurs de 3-7 zile degetul isi va reveni la starea initiala si normala. Poti folosi o compresa apa rece si cu cu otet care sa fie schimbata la 3-6 ore. big grin

| cristi202 a răspuns:

Ce sa fie?, nu-i nimic! Ai vazut tu bataie fara urmari? Si pot presupune care ar fi cel ce a incasat-o - tu. Altfel nu te-ai plinge ca o femeie de la o simpla durere de deget de pe urma unei batai... Hai, fii barbat si lasa durerea sa treaca, ca nu e nimic deosebit.

| RaulMA explică (pentru cristi202):

Nu eu am incasat-o dumnule prezicător, l-am lovit repetat cu lovituri scurte dar puternice. Si m-am mai batut, dar mi se umfla încheietura, nu degetul, de-aia am cerut sfatul.

| cristi202 a răspuns (pentru RaulMA):

Poate ca nu tu ai incasat-o, dar in intrebare te porti de parca tu ai fi incasat-o. Un adevarat barbat nu se plinge niciodata ca il doare un deget dupa ce aplica "repetat lovituri scurte dar puternice", pentru ca, e simpla chimie, testosteronul il face sa se simta invincibil dupa aceea, si nu mai ia seama la micile dureri. Ori, tu ti-ai luat timp sa pui o intrebare despre durerea ta.

| RaulMA explică (pentru cristi202):

Nu ma plâng, dar s-a umflat diferit, si am crezut ca poate e vreo fisura si sa stiu daca sa merg la spital sa fac o radiografie. Nu am scris sa ma plâng, ca ma doare undeva de umflătura, prin bătăi am mai trecut.