Suna la 112
e grav, eu daca ma lovesc la picior, piciorul ma doare, pe tine te doare umarul, nu e de joaca... sigur ai vreo boala rara
Asta e cam ciudat, incearca sa iti pui o compresa rece si dupa sa dai cu o crema ibuprofen, chiar te poate ajuta.
Deci nu inteleg, tu spui ca te-ai lovit la picior si ce treaba are cu umarul?
Ce e asa greu de inteles? m-am lovit la picior si ma doare umarul, lol
Pe picior pui compres sau il bandajezi.Pe bandaj poti turna spirt (ajuta foarte mult )Cit despre umar, pui crema Najatox, Fastum Gel, Voltaren.Depinde ce fel de durere ai la umar...os sau muschi? Daca muschi - Najatox e mai bun(are venin de sarpe si am auzit ca e eficient ) Faci frectie buna de 2 ori pe zi si trece. Daca e durere foarte mare si crezi ca e os du-te la doctor sa nu fie ceva dezbatut. ))
Bună du-te la farmacie şi cumpără-ţi Fastum Gel, costă in jur de 17 de lei
Indicatii:
In afectiuni inflamatorii, traumatice, dureroase ale articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor (artrite, periartrite, artrosinovite, tendinite, tenosinovite, bursite, contuzii, luxatii,
leziuni ale meniscului, torticolis, lumbago), flebita, periflebita, limfangita, limfadenita superficiala. In afectiuni inflamatorii cutanate si eritematoase.
Compozitie:
100 g gel contin ketoprofen (acid 2-(3-benzoil fenil) propionic) 2, 5 g. Excipienti: carboxipolimetilen 2 g; alcool etilic 40 ml; esteri ai acidului p-hidroxibenzoic. 0, 1 g; ulei de nerol 0, 05 ml; ulei de lavanda 0, 1ml; dietanolamina 1, 35 g; apa distilata q.s.
Proprietati farmacologice:
Ketoprofenul sau acidul 2-(3-benzoil fenil) propionic este cunoscut ca unul dintre cele mai active antiflogistice si antialgice dintre antiinflamatoarele nesteroidiene de sinteza. Fastum gel, prin substanta activa ketoprofen, permite tratamentul local percutan al durerii, inflamatiei si traumatismelor articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor si muschilor. In asociatie cu un tratament adecvat, poate contribui la vindecarea proceselor inflamatorii superficiale ale pielii, venelor, vaselor limfatice, ganglionilor limfatici. Datorita proprietatilor favorabile ale excipientilor se asigura o penetrare transcutanata a substantei active, fara aparitia unor efecte adverse sistemice. Toleranta locala foarte buna permite utilizarea chiar si la persoanele cu piele foarte sensibila.
Efecte adverse:
Nu s-au observat reactii adverse notabile la utilizarea de Fastum gel. In timpul sarcinii si in perioada de alaptare se va utiliza numai sub stricta supraveghere medicala.
Interactiuni medicamentoase:
Nu s-au raportat interactiuni cu alte medicamente. Se recomanda totusi monitorizarea pacientilor aflati sub tratament cu derivati cumarinici.
Incompatibilitati:
Nu se cunosc.
Mod de administrare:
Se administreaza gelul (3 - 5 cm sau mai mult, dependent de zona afectata pe care se aplica) pe piele o data sau de 2 ori/zi, masand usor pentru o mai buna absorbtie.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.
Precautii:
Administrarea locala de lunga durata poate duce la fenomene de hipersensibilizare. In astfel de cazuri se va intrerupe tratamentul si se va opta pentru o terapie corespunzatoare.
Conditii de pastrare:
A se pastra la o temperatura cuprinsa intre +15 grade Celsius si +25 grade Celsius.
Forma de prezentare:
Tub cu 50 g gel.
Producator:
Berlin-Chemie Menarini
Atentionare!
Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Inainte de folosire se recomanda citirea cu atentie a prospectului. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Nu mai aveam de gând să trec, dar mi-ai scris și nah...
Amu plec. Te pup, iepurașule!