Printre prosti si proaste toti santem prosti. Prostul care sta singur si are bani e mai destept pentru ca nimeni nu se foloseste de el si uite asa apar desteptii singuratici. Invata sa traiesti asa si nu mai esti proasta.
Citește Dostoievski. Acolo sunt personaje care seamănă cu tine.
Astfel o să te înțelegi tu mai bine pe tine însuți.
Noi oamenii avem nevoie unii de alții. Așa am fost creați, și nu putem "funcționa" altfel. Dar în toate aceste nevoi trebuie să existe în primul rând o organizare.
Fiecare nevoie are împlinirea ei: când ne este sete avem nevoie de apă și nu de hrană; când ne este foame avem nevoie de hrană și nu de apă.
La fel și în lucrurile de natură psihică, spirituală: când un om este într-o suferință de felul acesta, trebuie cunoscută suferința și împlinită nevoia.
De aceea, chiar dacă este mai greu, trebuie făcută înțeles problema, nevoia, pentru ca aceasta să-și găsească și soluția, antidotul.
Stările depresive au multe cauze. Dar soluția acestora este încrederea în Dumnezeu care ne spune: "Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi." (Iosua.1:5)
Soluția nu va exista în altă parte. Iar refuzul de a ne încrede în Dumnezeu va fi în defavoarea noastră. Spun asta pentru că omul a fost creat a fi în permanență dependent de Dumnezeu. El ne ține în echilibru.
Măcar că n-am avea nici o treabă cu El, și tot L-am căuta pentru a ne împlini nevoile. Și nu zic că este în folosul nostru să avem pacea Lui și bucuria prezenței Sale în viața noastră.
Ce bine de tine că urmezi facultatea de psihologie! După ce termini si ai învăţat toate tehnicile, om te-ai făcut. De cîte ori vei trece prin stări depresive, aplici ce ai învăţat si gata! te-ai redresat. Si asta fără să te coste vreun ban. O să fii mereu veselă si fericită. Nu ca noi, care trebuie să batem pe la usile cabinetelor, să facem programări si să plătim o grămadă de bani, si asta fără să avem certitudinea că ne vom înzdrăveni.
Asta trebuia postata la literatura, nu aici.
Nu te poti face inteleasa, pentru ca nu te intelegi. Daca te-ai cunoaste cu adevarat pe tine insuti, atunci te-ai putea face si inteleasa.
Autoapararea este specifica mandriei individuale. Daca am fi toti smeriti, nu ne-am mai autoapara si nici n-am mai rani pe nimeni. Atunci cand nu te aperi tu, te apara Dumnezeu.
Am avut un vecin care tot ca tine s-a săturat de toți proștii din jurul lui, ce crezi că a făcut? O casă mică într-un vârf de munte.
De atunci alți proști se duc la el crezandu-l sihastru și-l tot întreabă despre sensul vieții.
CONCLUZIA : De proști și de prostie nu scapi nici în gaură de șarpe.
Toti suntem diferiti.
Unii mai prostuti, altii mai putin.
Legăturile sunt diferite pentru ca experientele difera si mai mult, percepția asupra aceluiași eveniment difera. Nu are cum sa fie altfel.
Esti singura si pentru ca undeva ai ridicat niste ziduri dar si pentru ca poate inca nu ai cunoscut persoanele potrivite.
În fine, empatia este mai importanta decat înțelegerea.
Baftă
Poate-s eu cretina, dar mi se pare ca te pricepi la scris. De ce nu asterni toate gandurile astea pe foi? E foarte greu sa urmaresc ce ai scris, trebuie sa ma concentrez pe cuvinte ca sa inteleg ce vrei.E aceeasi senzatie pe care am avut-o cand am citit din Cioran. Incearca si tu, cred ca ti-ar placea. Also, despre problema pe care ai prezentat-o, pot sa spun ca nu e o dezamagire cumplita faptul ca oamenii nu sunt pe aceeasi frecventa. Nu suntem facuti sa fim asa, opiniile unui om se bazeaza mereu pe experientele anterioare. Cum toti avem experiente diferite, avem si opinii diferite. Asta e ceea ce face interesanta cunoasterea unui om, pentru ca fiecare are ceva ce tu sau oamenii pe care i-ai cunoscut deja nu au.
ggg întreabă: