Cauta la farmacie o crema cu terconazol apoi cand ai timp mergi la medic pentru ca e nevoie de fluconazol. dar e doar cu reteta si doar dupa confirmarea ca este vorba despre candidoza
Fatuca, insiri la povesti si minciuni de le-am pierdut sirul.
Poti merge la ginecolog cu bilet de trimitere de la medicul de familie si nu platesti consultatia. Chiar si ca studenta.
Spui: "candidoză nu are neapărat legătură cu bolile cu transmitere sexuală" si totusi, partenerul tau s-a infectat de la tine.
Am zis ca nu are neaparat legătură, dar cred ca e greu sa înțelegi un mesaj, nu am zis ca nu are legătură și n am zis ca s-a infectat de la mine? pur și simplu a urmat același tratament ca mine în caz ca ar fi avut și el și este asimptomatic ca să nu mă reinfectez. E greu tare cu limbile române. Poți să te informezi înainte să deschizi gura "Desi nu este considerata o infectie cu transmitere sexuala, cu toate acestea exista un risc crescut de candidoza dupa primul contact sexual sau in cazul sexului oral." mă amuză incultura ta
Mi au dat de la farmacie, dar sunt cu rețetă și astea
Și știu ca pot merge cu bilet de trimitere de la medicul de familie, dar nu vreau sa fac asta din motive personale
Deci, in primul si primul rand, daca stii ca ai orice fel de scurgeri cu miros neplacut cu un aspect sau o culoare dubioasa, nu ai contact sexual, indiferent ca este sau nu protejat. Te duci frumos la medicul ginecolog si ii spui toate simptomele si acesta iti va face un control si iti va cere sa faci un set de analize, un papanicolau si eventual un examen de cultura pentru a vedea daca este vorba de o boala cu transmitere sexuala sau daca este o bacterie. Candida este o ciuperca, deci da, nu are treaba neaparat cu contactul sexual. Indicat este sa nu amani pentru nimic in lume vizita la dr daca simti ca ceva nu este in regula cu tine. Nu cred ca e mai important faptul ca te-ar certa maicata decat sa iti verifici sanatatea. Si cu chestiile astea nu te joci. Un diagnostic corect ti-l va pune medicul ginecolog in urma unei examinari corecte, teste de urina, de sange daca este cazul, papanicolau si asa mai departe. Probabil iti va da antibiotic daca va fi cazul, zinnat sau azitrox si ceva ovule ca tratament softygin sau polygynax. Stie medicul mai bine, dar daca ai candida clar iti va trebui un tratament bun si eficient. Posibil sa aiba si partenerul tau nevoie de tratament. Cand se intampla chestii de genul, nu faci sex, te abtii si mergi mai intai la dr ca sa vezi ce naiba se intampla cu tine, iar apoi dupa ce rezolvi buba din radacina si iti iei tratamentul continui sa o faci, dar cu cap si protejat! Multa sanatate!
Razzvan1612 întreabă: